default-image

Στα δικαστήρια Πειραιά ο χειριστής του ταχύπλοου

Ελλάδα
Στα δικαστήρια Πειραιά ο χειριστής του ταχύπλοου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα δικαστήρια του Πειραιά μεταφέρεται αυτή την ώρα από την Αίγινα ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου, που προκάλεσε την Τρίτη το ναυτικό δυστύχημα με τέσσερις νεκρούς και 17 τραυματίες. O χειριστής του μοιραίου ταχύπλοου απέδωσε το δυστύχημα σε στιγμιαία απροσεξία.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του ΚΑΤ που εκδόθηκε την Τετάρτη το πρωί η 29χρονη Ουκρανή, που είχε υποστεί μερικό ακρωτηριασμό στο αριστερό κάτω άκρο, κατά το ναυτικό δυστύχημα υποβλήθηκε την Τρίτη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν το πόδι της είναι βιώσιμο και η κατάσταση της ασθενούς σταθερή.

Η 29χρονη υπέστη βαριά συνθλιπτική κάκωση, αποκόλληση δέρματος και ανοιχτό κάταγμα αριστερού κάτω άκρου. Όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο είχε ακέραια αγγεία και νεύρα.

«Έτρεχε πάρα πολύ λένε»

Ο κυβερνήτης του μοιραίου ταχύπλοου είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα την ώρα του δυστυχήματος σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που επικαλέστηκε την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αίγινας Δημήτρης Μούρτζης. «Έτρεχε πάρα πολύ λένε» είπε, επισημαίνοντας ότι την ώρα του δυστυχήματος δεν υπήρχε κανένα καιρικό πρόβλημα. «Υπήρχε ορατότητα, δεν υπήρχε κυματισμός, είναι ανεξήγητο, απίστευτο ό,τι συνέβη σε μια απόσταση που δεν απέχει ούτε 1 μίλι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μουρτζής.

Όπως τόνισε, το δρομολόγιο που έκανε το μικρό τουριστικό σκάφος, είναι ένα δρομολόγιο ρουτίνας. «Έχει συγκλονιστεί όλο το νησί όλη η Ελλάδα, δεν το πιστεύει κανένας» είπε.

«Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ τέτοιο περιστατικό, μας προβληματίζει πώς έγινε» τόνισε δήμαρχος, διευκρινίζοντας ότι από την Τετάρτη διεξάγονται κανονικά τα δρομολόγια στην περιοχή.

Πηγή: kathimerini.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News