default-image

Τσίπρας: Έστω καθυστερημένα έχουμε στρατηγική για τις γερμανικές οφειλές

Ελλάδα
Τσίπρας: Έστω καθυστερημένα έχουμε στρατηγική για τις γερμανικές οφειλές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσία του πρωθυπουργού έγιναν οι εκδηλώσεις μνήμης για τη σφαγή στο Κομμένο Άρτας από τα ναζιστικά στρατεύματα, στις 16 Αυγούστου 1943.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η χώρα μας έχει για πρώτη φορά εθνική στρατηγική για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου».

«Η Ελληνική Δημοκρατία θα πράξει ότι απαιτείται σε διπλωματικό πρωτίστως και αν χρειαστεί και σε νομικό επίπεδο, προκειμένου να εκπληρωθεί αυτό το ιστορικό χρέος» είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην πλατεία του μαρτυρικού χωριού.

Τον Αλέξη Τσίπρα υποδέχθηκαν η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο β' αντιπρόεδρος της Βουλής Γ.Βαρεμένος, βουλευτές και ο δήμαρχος, στον οποίο ανήκει το Κομμένο, Ευστάθιος Γιαννούλης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι η χώρα θα συνεχίσει την προσπάθεια για τις γερμανικές οφειλές.

«Η Ελλάδα δεν ξεχνά την ιστορία της, τις σφαγές και τα εγκλήματα πολέμου του ναζιστικού στρατού και απαιτεί έμπρακτη αναγνώρισή τους από τη γερμανική κυβέρνηση, έστω και με καθυστέρηση 73 ετών» τόνισε.

«Για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου η χώρα μας για πρώτη φορά έχει συγκροτημένη εθνική στρατηγική, με πρωτοβουλία και συντονισμό της όλης προσπάθειας από τη Βουλή των Ελλήνων, όπου έχει συγκροτηθεί διακομματική επιτροπή, τον περασμένο Δεκέμβρη και έχει βγάλει πόρισμα που δείχνει τον δρόμο. Και αυτόν τον δρόμο θα τον σεβαστούμε και θα το ακολουθήσουμε. Όπως άλλωστε και τα πορίσματα άλλων κρατικών υπηρεσιών» είπε.

Πηγή: in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News