default-image

Τον πολιούχο της Άγιο Γεράσιμο γιόρτασε η Κεφαλονιά

Ελλάδα
Τον πολιούχο της Άγιο Γεράσιμο γιόρτασε η Κεφαλονιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάστηκε και φέτος, στα Ομαλά Κεφαλονιάς ο Άγιος Γεράσιμος, πολιούχος και προστάτης του νησιού, ενώ το παρόν έδωσαν χιλιάδες προσκυνητές, που προσήλθαν από κάθε μέρος της Ελλάδος για να προσκυνήσουν.

Στη σημερινή πανηγυρική θεία λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος, ο Μητροπολίτης Νίκαιας κ.κ. Αλέξιος και ο Κεφαλλονίτικης καταγωγής Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεώπας. Από την πλευρά της κυβέρνησης παραβρέθηκε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, ενώ από την Ν.Δ. το παρών έδωσε ο βουλευτής Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Ακόμα, στην εκκλησία και στη λιτανεία του Σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου, παραβρεθήκαν η βουλευτής Κεφαλονιάς Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης και πολλοί περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Μετά το πέρας την θείας λειτουργίας, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, δήλωσε ότι «ήταν μεγάλη τιμή για εμένα να εκπροσωπήσω τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ολόκληρη την κυβέρνηση, αλλά και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, εδώ στο νησί που είναι γενέτειρα την μητέρας μου».

«Εύχομαι η Παναγία και ο Άγιος Γεράσιμος να είναι πάνω από την σκέπη της Ελλάδας», ενώ τόνισε ότι «οι ΑΝΕΛ έχουν ως οδηγό την Παναγία και νομίζω μέσα από μια δύσκολη διαδρομή που χρόνια περνά ο Ελληνικός λαός, σιγά σιγά θα αρχίσει να βρίσκει πάλι το χαμόγελο του».

Τέλος, ο Τέρενς Κουίκ από την Κεφαλονιά ανέφερε: «νομίζω ότι μπαίνουμε σε πολύ ενδιαφέρον τρίμηνο της χρονιάς και θα μπούμε σε ένα καλό 2017».

Φωτογραφίες-Βίντεο: kefaloniamas.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News