Ελλάδα

Ποινική δίωξη κατά τριών εισαγγελέων για την Siemens

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξ. Δημητρίου άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά των Ι. Ντογιάκου, Γ. Γεράκη και Α. Θεοδωροπούλου για τη μη μετάφραση του βουλεύματος για τη Siemens

Πειθαρχική δίωξη άσκησε, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, κατά τριών εισαγγελικών λειτουργών και ειδικότερα σε βάρος του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών ΑθηνώνΙσίδωρου Ντογιάκου, του εισαγγελέα Εφετών Γεώργιου Γεράκη και η επίσης εισαγγελέας Εφετών Αθηνάς Θεοδωροπούλου αναφορικά με τη μη μετάφραση σε δύο γλώσσες (Γερμανικά και Γαλλικά) του βουλεύματος για την Siemens, που είχε ως συνέπεια την επ΄ αόριστον αναβολή της εν λόγω δίκης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ- ΜΠΕ, η πειθαρχική δίωξη σε βάρος των τριών ασκήθηκε από την κυρία Δημητρίου, μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Αννας Ζαϊρη.

Η κυρία Δημητρίου είχε διατάξει τη πειθαρχική έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες που οδήγησαν στην αναβολή της δίκης της Siemens επ΄ αόριστον.

Συγκεκριμένα ζητήθηκε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ή όχι πειθαρχικές παραβάσεις που τελέστηκαν από εισαγγελικούς λειτουργούς της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών σχετικά με την προπαρασκευαστική διαδικασία και μέχρι να εισαχθεί η υπόθεση της Siemens στο ακροατήριο.

Πάντως, το τελικό λόγο και για τους τρεις εν λόγω εισαγγελικούς λειτουργούς θα τον έχει το πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Σχόλια