default-image

Συσκέψεις, επισκέψεις, Eurogroup, συνέδριο στην ατζέντα της κυβέρνησης

Ελλάδα
Συσκέψεις, επισκέψεις, Eurogroup, συνέδριο στην ατζέντα της κυβέρνησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα δύσκολο φθινόπωρο φαίνεται να έχει μπροστά της η κυβέρνηση, και ως εκ τούτου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχει επισημάνει στους υπουργούς του τις προτεραιότητες που πρέπει να τηρηθούν- ακόμα και αν μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο οι ρυθμοί θα είναι χαλαροί.

Τα «ορόσημα» για την κυβέρνηση μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουν ως εξής:

-Διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό και τους στενούς του συνεργάτες, για να τεθεί το χρονοδιάγραμμα, λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

-Πιθανή επίσκεψη του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά τις 21 Αυγούστου.

-Επίσκεψη Τσίπρα στο Παρίσι στις 25 Αυγούστου, με έμφαση στο θέμα του χρέους, αλλά και ζητήματα όπως η τρομοκρατία, το προσφυγικό και το Brexit.

-Συνεδρίαση του Euroworking Group στις 29 Αυγούστου, όπου η κυβέρνηση θα επιδιώξει να πείσει για την καλή πορεία της υλοποίησης των συμφωνηθέντων και την εφαρμογή του προγράμματος.

-Στις 30 Αυγούστου αναμένεται έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή με την αντιπολίτευση, όσον αφορά στο νομοσχέδιο «ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις»

-Επίσης, στο τέλος του μήνα το Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να ανακοινώσει την επιτροπή που θα αναλάβει τον διάλογο για τη συνταγματική αναθεώρηση.

-Σύνοδος για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα στη Ρόδο με επτά υπουργούς της Ε.Ε. και επτά από χώρες εκτός της Ε.Ε., στις 8-9 Σεπτεμβρίου.

-Eurogroup στις 9 Σεπτεμβρίου, όπου αναμένεται να φανούν οι προθέσεις των εταίρων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, τα μέτρα ελάφρυνσης χρέους και τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

-Στις 9 Σεπτεμβρίου ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας έχει συγκαλέσει στο Ζάππειο Μέγαρο Σύνοδο των ηγετών των χωρών του νότου της Ε.Ε.

-Στο μεταξύ του κυβερνητικό επιτελείο διαμορφώνει την ατζέντα για τις 10-11 Σεπτεμβρίου (Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης), με τον πρωθυπουργού να αναμένεται να παρουσιάσει ένα «κοινωνικό πακέτο» ενίσχυσης, με προτεραιότητα στους συνταξιούχους. Επίσης, αναμένεται παρουσίαση μέτρων ενίσχυσης της ανάπτυξης.

-Σύνοδος Κορυφής στη Μπρατισλάμα στις 16 Σεπτεμβρίου.

-Επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη στις 19-24 Σεπτεμβρίου, για την ετήσια γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

-Συναντήσεις στις αρχές Οκτωβρίου στο πλαίσιο των τριμερών Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου και Ελλάδας- Κύπρου - Ισραήλ

-Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ στις 13-16 Οκτωβρίου, όπου αναμένεται σύγκρουση, λόγω των εσωκομματικών διαφοροποιήσεων, με χαρακτηριστική περίπτωση την κίνηση των «53».

πηγη: HuffPost Greece  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News