default-image

Στο Χάρβαρντ των ηγετών με υποτροφία 24χρονη Κρητικιά

Κρήτη
Στο Χάρβαρντ των ηγετών με υποτροφία 24χρονη Κρητικιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο από το οποίο έχουν αποφοιτήσει ηγέτες σε όλο τον κόσμο, έγινε δεκτή και μάλιστα με υποτροφία μία κρητικιά φοιτήτρια με καταγωγή από το Ηράκλειο.

Έγινε δεκτή πρόσφατα από το κορυφαίο σύμβολο της αμερικανικής κυριαρχίας στον κόσμο της γνώσης, από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ,όχι γιατί απαραίτητα συγκέντρωσε αριστείες κατά την φοίτηση της στη νομική του Αριστοτελείου που φοιτεί, αλλά χάριν της οξυδέρκειας και της αντίληψης της δίνοντας στοχευμένες λύσεις  γύρω από τα όσα συμβαίνουν σε ένα κόσμο προβληματικό, που διαδέχεται  την ισοπέδωση των οικονομικών και κοινωνικών δεδομένων.

Πρόκειται για την Ελευθερία Παπαδάκη, την 24χρονη κρητικιά με καταγωγή από τον Πρινιά του Δ. Γόρτυνας η οποία λίγο πρίν αναχωρήσει από την Κρήτη για την Αμερική,  μίλησε στο neakriti.gr και την Κρήτη TV, για τον μεγάλο αγώνα που θα δώσει στο εξής. Ένας αγώνας που θα περιλαμβάνει, όπως είπε, την άμεση επιστροφή της στην Ελλάδα για να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί στην αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Έμπνευση της, οι Κρητικοί και η κουλτούρα τους,  όπως είπε, οι οποίοι ακόμα και σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, δεν το βάζουν κάτω και εκπέμπουν αστείρευτα τα στοιχεία του ανθρωπισμού και της ελευθερίας.

Η ίδια φαντάζεται μία Ελλάδα να ακμάζει ηθικά και οικονομικά όπως της αρμόζει και όπως άλλωστε την γνώρισαν όλοι από αρχαιοτάτων χρόνων.

Τα όσα δηλώνει δε, για την επίσκεψή της στο χωριό του πατέρα της,  στον Πρινιά του Δ. Γόρτυνας, συγκλονιστικά,αφού όπως είπε επισκέφθηκε το χωριό για να πάρει δύναμη λίγο πριν το μεγάλο ταξίδι.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News