default-image

Στην Ολομέλεια η διάταξη για την ανέγερση τεμένους στον Βοτανικό

Ελλάδα
Στην Ολομέλεια η διάταξη για την ανέγερση τεμένους στον Βοτανικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς ψήφιση έρχεται σήμερα στην Ολομέλεια η διάταξη του νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ που προβλέπει την ανέγερση τεμένους στον Βοτανικό.

Μάλιστα, η επίμαχη διάταξη δημιουργεί ένα .. «μικρο-ρήγμα» μεταξύ της συγκυβέρνησης καθώς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δήλωσαν ότι θα την καταψηφίσουν.

Στο μεταξύ, στην αρμόδια Επιτροπή, υπέρ της διάταξης ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του ΚΚΕ και του Ποταμιού.

Επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων, ενώ αρνητική ψήφο έδωσε η Χρυσή Αυγή.

Όπως επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση, η Αθήνα αποτελεί τη μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεν διαθέτει ισλαμικό τέμενος, γεγονός που αποδυναμώνει τη διεθνή εικόνα και αξιοπιστία της χώρας.

«Κατά την παρούσα συγκυρία στην οποία καταγράφεται έξαρση των φονταμενταλιστικών απόψεων και ενεργειών, η άμεση ολοκλήρωση του έργου καθίσταται επιτακτικότερη από ποτέ», αναφέρεται.

Με τη διάταξη τροποποιείται το πολεοδομικό διάταγμα της περιοχής, ώστε να διαμορφωθούν δύο νέα αυτοτελή οικοδομικά τετράγωνα, που θα περιλαμβάνουν το τέμενος αλλά και χώρο αναψυχής-πρασίνου, όπως και τον αναγκαίο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων που θα εξυπηρετεί τους επισκέπτες του.

Το τζαμί, 850 τ.μ. και χωρητικότητας 300 ανδρών και 50 γυναικών, έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί σε έκταση 17 στρεμμάτων στο παλαιό συνεργείο αυτοκινήτων του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή του Ναυτικού Οχυρού Βοτανικού.

Επί της ουσίας, πρόκειται να μετασκευαστεί κτίριο που υπάρχει εκεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News