Ελλάδα

Ασφαλής χώρα η Ελλάδα λέει από τα Χανιά ο ΥΠΕΞ Σλοβακίας

Μήνυμα εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, την οποία χαρακτήρισε ασφαλή χώρα, έστειλε σήμερα από τα Χανιά ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας, Μίροσλαβ Λάιτσακ.

Μήνυμα εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, την οποία χαρακτήρισε ασφαλή χώρα, έστειλε σήμερα από τα Χανιά ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας, Μίροσλαβ Λάιτσακ, που επέλεξε την Κρήτη για ολιγοήμερες διακοπές με την οικογένειά του.

Ο Σλοβάκος υπουργός, ο οποίος το μεσημέρι συναντήθηκε με δημοσιογράφους στο προξενείο της χώρας του στα Χανιά, μίλησε με θερμά λόγια για τους Κρητικούς, τη φιλοξενία τους, τις φυσικές ομορφιές του τόπου, καθώς και την παραδοσιακή κρητική κουζίνα.

«Η Ελλάδα είναι μία φιλική χώρα. Για μας, στη Σλοβακία, υπάρχει πολύ φιλική αίσθηση όταν μιλάμε για την Ελλάδα. Έχουμε πολλά κοινά, όπως η φιλοξενία. Αισθάνομαι σαν το σπίτι μου εδώ», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, τόνισε: «Η Ελλάδα είναι μία χώρα που μπορεί κανείς να αισθάνεται ασφαλής. Αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Επίσης, ο κ. Λάιτσακ αναφέρθηκε στην αύξηση του αριθμού των τουριστών από τη χώρα του προς την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι και ο ίδιος θα συμβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με στοιχεία τουριστικών πρακτόρων της Σλοβακίας, το 2016 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 70.000 Σλοβάκοι. Από αυτούς, περίπου 25.000 επέλεξαν την Κρήτη, ενώ καθοριστικό ρόλο στην αύξηση του αριθμού των Σλοβάκων τουριστών παίζουν οι τρεις απευθείας πτήσεις την εβδομάδα από τη Μπρατισλάβα στην Αθήνα, με την πληρότητα να φθάνει στο 100%.

Όσον αφορά το μεταναστευτικό, ο κ. Λάιτσακ το χαρακτήρισε ευρωπαϊκό πρόβλημα, υπογραμμίζοντας: «Πρέπει να βρούμε την καλύτερη λύση, ώστε η Ελλάδα να μη φορτώνεται το μεγαλύτερο βάρος». «Ξέρουμε ότι αυτό αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα. Δουλεύουμε γι' αυτό», πρόσθεσε.

Επίσης, υποστήριξε ότι η Ελλάδα περνάει σε μία περίοδο σταθεροποίησης της οικονομίας και σημείωσε πως και η χώρα του βίωσε μία παρόμοια κατάσταση.

Τον κ. Λάιτσακ συνόδευαν ο Σλοβάκος πρέσβης στην Αθήνα, Πέτερ Μιχάλκο και ο επίτιμος πρόξενος της Δημοκρατίας της Σλοβακίας στην Κρήτη, Σταύρος Πατεράκης.

Σχόλια