default-image

Πυρκαγιές σε Ερυθρές Αττικής, Β. Εύβοια και Μεσσηνία

Ελλάδα
Πυρκαγιές σε Ερυθρές Αττικής, Β. Εύβοια και Μεσσηνία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πύρινα μέτωπα μαίνονται σε δασική έκταση στην Φαράκλα της Βόρειας Εύβοιας και στο Προσήλιο Λακωνίας το Σάββατο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στις Ερυθρές Αττικής που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις φλόγες προκειμένου η φωτιά να μη πλησιάσει σε οικισμό που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση.

Πυρκαγιά μαίνεται σε δασική έκταση στην Φαράκλα της Β. Εύβοιας. Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου και ήδη έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεσή της.

Αυτή την ώρα στο σημείο βρίσκονται 35 πυροσβέστες με 17 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 18 ατόμων, 4 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο και ένα υδροφόρο όχημα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έως αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές στην Φαράκλα.

Πύρινο μέτωπο έχει ξεσπάσει και στα Σαχτούρια Ρεθύμνου. Επί τόπου επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πέντε άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τη 1:00 το μεσημέρι, στην περιοχή Προσήλιο του δήμου Ανατολικής Μάνης.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 15 οχήματα 40 πυροσβέστες και 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Επίσης τέσσερα αεροσκάφη τύπου "Πετζετέλ", πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού από αέρος.

Σύμφωνα με το in.gr, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News