default-image

Σκοτώθηκε για να σώσει την αδερφή του ο Έλληνας στο Μόναχο

Ελλάδα
Σκοτώθηκε για να σώσει την αδερφή του ο Έλληνας στο Μόναχο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάμεσα στα τέσσερα θύματα που ήταν έξω από τα McDonald's στο εμπορικό κέντρο στο Μόναχο ήταν και ένας δεκαοχτάχρονος Έλληνας, είδηση που επιβεβαίωσε επίσημα το απόγευμα του Σαββάτου, το υπουργείο Εξωτερικών. Πρόκειται για τον 17χρονο Χουσεΐν Νταϊτζίκ, ένα νεαρό αγόρι από τη Θράκη.

Το νεαρό αγόρι βρέθηκε στο εμπορικό Κέντρο του Μονάχου με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του προκειμένου να κάνουν τα τελευταία τους ψωνιά πριν την αναχώρηση τους για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Τelegraph και τη μαρτυρία ανεξάρτητου δημοσιογράφου που μίλησε στο BBC 5 Live, ο νεαρός πυροβολήθηκε δύο φορές, ενώ έσπρωξε την αδερφή του για να τη σώσει από τα πυρά του μανιακού.

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του γιού του, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο πατέρας του υπέστη καρδιακή προσβολή, και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Ο Χουσεΐν έχει αλλά δύο αδέρφια ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, όπως μεταδίδει το protothema.gr. Όλοι τους μαζί ήρθαν στη ζωή την ίδια ακριβώς στιγμή. Ήταν τα χαρούμενα τρίδυμα όπως τους αποκαλούσαν φίλοι και συγγενείς. Αγαπούσαν την Ελλάδα και την επισκέπτονταν κάθε καλοκαίρι.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το αδικοχαμένο παιδί στο λογαριασμό του στο Facebook δεν είχε τοποθετήσει στο προφίλ του το επίθετό του, αλλά το σημείο καταγωγής του στο νόμο Ροδόπης.

Ο Άρατος από τον οποίο ξενιτεύτηκε ο πατέρας του μαζί με τη μητέρα στη Γερμανία προκειμένου να βρουν ένα καλύτερο αύριο ήταν η μεγάλη του αδυναμία. Άλλωστε εκεί ζει η γιαγιά του αλλά και ο αγαπημένος του θείος. Όλοι του μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον 17χρονο αλλά και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένεια του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News