default-image

Έλληνας ανάμεσα στα θύματα του μακελλάρη στο Μόναχο

Ελλάδα
Έλληνας ανάμεσα στα θύματα του μακελλάρη στο Μόναχο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η είδηση που νωρίτερα είχε φτάσει ως ανεπιβεβαίωτη πληροφορία, πλέον επιβεβαιώνεται και επισήμως από το υπουργείο Εξωτερικών, χωρίς ωστόσο ακόμη να διευκρινίζεται αν πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα. Επίσης αδιευκρίνιστο προς το παρόν παραμένει αν πρόκειται για Ελληνα μόνιμο κάτοικο Μονάχου ή για τουρίστα.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρει: «Ο απολογισμός της χθεσινής τραγικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου περιλαμβάνει, δυστυχώς, και έναν Έλληνα πολίτη μεταξύ των αθώων θυμάτων.

Τις δύσκολες αυτές στιγμές, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεννόηση με τις αρμόδιες γερμανικές Αρχές».

Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως ανάμεσα στους νεκρούς της χθεσινής αιματηρής επίθεσης στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας, περιλαμβάνονται και τρεις Τούρκοι.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η Αστυνομία στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου, ανάμεσα στα θύματα του μακελάρη είναι 3 γυναίκες. Επίσης με εξαίρεση μια γυναίκα που είναι 45 ετών όλα τα υπόλοιπα θύματα είναι το πολύ έως 20 ετών. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία οι τραυματίες είναι 27, δέκα εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Άκρως αποκαλυπτικά είναι και τα στοιχεία από τη συνέντευξη Τύπου των αρχών του Μονάχου. Σύμφωνα με τις αναφορές επρόκειτο για έναν δράστη, ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ.

Από την έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν βιβλία που έχουν να κάνουν με μαζικές επιθέσεις δολοφονίας σαν αυτήν που διέπραξε.

Το φονικό όπλο που χρησιμποιήσε ήταν ένα πιστόλι τύπου  «Γκλοκ», με το οποίο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, αφού δεν βρέθηκαν στο σώμα του άλλα τραύματα, παρά το γεγονός ότι είχε δεχτεί πυρά αστυνομικών. Από τη νεκροψία υπάρχει μόνο ένα τραύμα από χέρι στο κεφάλι, ήταν αριστερόχειρας και ήταν αυτοκτονία.

Από την έρευνα επίσης προέκυψε πως δεν έχει καμία σχέση με πολιτικές οργανώσεις, πολύ δε περισσότερο με τον ISIS.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Βαυαρίας δήλωσε ότι ο δράστης είχε γεννηθεί και είχε μεγαλώσει στο Μόναχο και ήταν μαθητής. Παράλληλα δήλωσε πως ο δράστης είχε «ψυχιατρικό παρελθόν» και είχε δεχτεί και ιατρική βοήθεια για να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Ο ίδιος σημείωσε, σύμφωνα με το protothema, ότι τα θύματα δεν ήταν τουρίστες, ενώ είπε ότι η βασική τους έδρα ήταν το Μόναχο. Ωστόσο, είπε ότι η νεκροψία θα δείξει τις εθνικότητες.

Ο πρωθυπουργός στο άκουσμα της είδησης

Τα βαθιά συλλυπητήρια του στους οικείους των νεκρών της χθεσινής επίθεσης στο Μόναχο εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας με αναρτήσεις του στο Twitter και υπογραμμίζει ότι «η ύπαρξη ενός Έλληνα ανάμεσα στους νεκρούς της χθεσινής επίθεσης μας δεσμεύει ακόμα περισσότερο στον αγώνα να εξαλείψουμε το μίσος και την τρομοκρατία από την Ευρώπη».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός αναφέρει στις δύο αναρτήσεις του:

«Η ύπαρξη ενός Έλληνα ανάμεσα στους νεκρούς της χθεσινής επίθεσης μάς δεσμεύει ακόμα περισσότερο στον αγώνα να εξαλείψουμε το μίσος και την τρομοκρατία από την Ευρώπη. Εκφράζω τα βαθιά συλλυπητήρια μας στους οικείους του καθώς και στις οικογένειες όλων των θυμάτων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News