Ελλάδα

Μεταφέρθηκαν στην Αθήνα οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί

Στην Αθήνα μεταφέρθηκαν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, το ταξίδι των οποίων επιβεβαίωσε νωρίτερα σήμερα η δικηγόρος τους, Ίλια Μαρινάκη.

Η κ. Μαρινάκη επεσήμανε πως ενημερώθηκε από τον αστυνομικό διευθυντή Αλεξανδρούπολης για τη συγκεκριμένη μεταγωγή, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του imerisia.gr, εξέφρασε την ανησυχία της για την κίνηση αυτή, αφού ξεκαθάρισε ότι δε γνωρίζει τα αίτια αυτής της μεταφοράς.

Αμέσως μετά τη δίκη τους, οι 8 Τούρκοι μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο από την Αλεξανδρούπολη στην Καβάλα, κίνηση που σχολιάστηκε αρνητικά και είχε σκοπιμότητα, σύμφωνα με τα όσα είπε η δικηγόρος τους στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πριν λίγο.

Οι αξιωματικοί κρίθηκαν "ένοχοι", για την κατηγορία της παράνομης εισόδου των αξιωματικών στη χώρα, με το μονομελές πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης να τους επιβάλλει την ποινή κράτησης δύο μηνών με αναστολή.

Στην απολογία τους υποστήριξαν ότι δεν είχαν ενεργό ρόλο στο πραξικόπημα που έλαβε χώρα στην Τουρκία και ότι κινδύνεψε η ζωή τους. Το δικαστήριο τους απάλλαξε από το αδίκημα της παράνομης πτήσης  στον ελληνικό χώρο.

Σχόλια