Ελλάδα

"'Οχι" στο αίτημα αποφυλάκισης του Τσοχατζόπουλου

Αρνητική ήταν η απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων στο αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου για αποφυλάκιση. "Με έχουν εγκαταλείψει οι αντοχές μου" δήλωσε ο πρώην υπουργός.

Αρνητική ήταν η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στο αίτημα για αποφυλάκιση που κατέθεσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Η εισαγγελέας έδρας τάχθηκε εξ αρχής κατά της αποφυλάκισης αναφέροντας στην τοποθέτηση της, οτι είναι ύποπτος τέλεσης διάπραξης νέων αδικημάτων.

«Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση ο πρώην υπουργός συμμετείχε σε μια οργάνωση με ένα περίπλοκο δίκτυο εξωχώριων εταιριών και τραπεζικών λογαριασμών και αν βγει από τη φυλακή είναι πιθανό να διαπράξει νέο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Η επιβολή περιορισμών όρων δεν κρίνεται επαρκής» τόνισε η εισαγγελέας.

Και όσον αφορά στα προβλήματα υγείας που επικαλείται ο Άκης Τσοχατζόπουλος, η εισαγγελέας τόνισε πως αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν και μέσα στη φυλακή.

Φανερά απογοητευμένος και καταβεβλημένος ο πρώην Υπουργός δήλωσε οτι τα όρια της προσωπικής του αντοχής έχουν εξαντληθεί.

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω διότι δεχθήκατε να συζητήσετε την αίτηση μας χθες... Θέλω να σας εξηγήσω γιατί ζητάω την αποφυλάκιση μου είναι διότι τα δικά μου όρια προσωπικής αντοχής έχουν εξαντληθεί... Δεχθήκατε να αγνοήσετε κάποια δεδομένα, έναν άνθρωπο που σας λέει «ως εδώ». Εγώ αδυνατώ από εδώ και πέρα να σταθώ στο Δικαστήριο... Δεκτή η απόφαση σας, σεβαστή, σας ευχαριστώ πολύ

Οι συνήγοροι του αντέτειναν ότι λογαριασμοί και ακίνητα είναι δεσμευμένα και πως το μόνο έσοδο που έχει είναι η σύνταξη του, ενώ έθεσαν και θέμα άνισης μεταχείρισης με άλλους κρατούμενους, οι οποίοι είναι μικρότεροι σε ηλικία και πολύκλαυτα αποφυλακίζονται.

«Θα είναι καλύτερα να φύγει αύριο με ένα φέρετρο από την φυλακή;» διερωτήθηκε ο συνήγορος του Γιάννης Παγοροπουλος, σημειώνοντας πως δεν πρέπει ο Άκης Τσοχατζόπουλος να συνθλιβεί επειδή είναι το σύμβολο της κάθαρσης μίας άλλης εποχής.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος σε δεύτερο βαθμό, έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών για ξέπλυμα χρήματος που σχετίζεται με τα εξοπλιστικά και βρίσκεται στη φυλακή 4,5 χρόνια.

πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια