default-image

Σήμερα η δίκη των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών

Ελλάδα
Σήμερα η δίκη των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας διεξάγεται το μεσημέρι της Πέμπτης στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αλεξανδρούπολης η δίκη των οχτώ στρατιωτικών, η έκδοσή των οποίων έχει ζητηθεί από την Τουρκία.

Χθες για λόγους ασφαλείας μεταφέρθηκαν από τις Φέρες στα κρατητήρια άλλου αστυνομικού τμήματος στην Καβάλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ το αίτημα τους για πολιτικό άσυλο στη χώρα μας, το οποίο εξετάζεται υπό τουρκική πίεση.

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί κατηγορούνται για παράνομης είσοδο στη χώρα και ηθική αυτουργίας σε παράνομη πτήση, ενώ ο οδηγός του ελικοπτέρου για εκτέλεση παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο.

Από την πρώτη στιγμή έχουν εκφράσει φόβο για τη ζωή τους και την ανησυχία για το πώς οι οικογένειές τους βιώνουν την απουσία τους. Γι αυτό επιθυμούν να αθωωθούν αλλά όχι και να αποφυλακιστούν διότι τότε θα κινδυνεύουν, όπως υποστηρίζουν.

Σύμφωνα με τις συνηγόρους τους, όπως μεταδίδει το efsyn.gr, σε περίπτωση απόρριψης της αίτησής τους θα αξιοποιήσουν το δικαίωμα προσφυγής σε δευτεροβάθμια επιτροπή που εδρεύει στην Αθήνα και κατόπιν στα διοικητικά δικαστήρια.

Προς το παρόν δεν έχουν δώσει την προβλεπόμενη συνέντευξη στους αρμόδιους υπαλλήλους προκειμένου να υποστηρίξουν το αίτημά τους με ικανούς ισχυρισμούς, κάτι το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει μάλλον στο χρονικό διάστημα 27 - 31 Ιουλίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News