Ελλάδα

Αποσπάσεις σε φορείς και γραφεία

Από τις 4 Ιουλίου έχουν προωθηθεί, από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου, στην πολιτική ηγεσία τα ονόματα των εκπαιδευτικών οι οποίοι ζητούν απόσπαση σε φορείς, γραφεία, μητροπόλεις, βιβλιοθήκες, πανεπιστήμια κλπ.

Αν και έχουν περάσει 20 περίπου μέρες από τότε καμιά απόφαση δεν έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα, παρότι η ανακοίνωση των αποσπάσεων αυτών αποτελεί προϋπόθεση για να ολοκληρωθούν οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

Ονόματα γράφονται και σβήνουν ανάλογα με τα "αιτήματα" και οι λίστες αλλάζουν καθημερινά. Και η σημερινή κυβέρνηση ,ακολουθώντας κατά γράμμα την πρακτική των προκατόχων της,για δεύτερη συνεχή χρονιά,πραγματοποιεί τις αποσπάσεις αυτές χωρίς μοριοδότηση και αντικειμενικά κριτήρια και χωρίς εξέταση των αιτήσεων από τα Υπηρεσιακά Συμβούλιατων εκπαιδευτικών.Να θυμίσω ότι πέρυσι οι αποσπάσεις εκπκών ΠΕ σε φορείς και γραφεία έφτασαν τις 800!!!

Παρατηρείται έτσι το φαινόμενο συνάδελφοι με σημαντικότερους λόγους (οικογενειακούς-υγείας κλπ) να μην αποσπώνται στην περιοχή που ζητούν επειδή δεν υπάρχουν κενά και άλλοι με λιγότερο σημαντικούς λόγους να αποσπώνται,μέσω των αποφάσεων του εκάστοτε υπουργού παιδείας.

Ως αιρετός, από το 2011 ,έχω καταγγείλει αυτή τη διαδικασία και έχω ζητήσει και προφορικά και γραπτά, πολλές φορές ,τη μοριοδότηση και αυτών των αποσπάσεων.Δυστυχώς ,μέχρι σήμερα,καμιά πολιτική ηγεσία δεν το έκανε πράξη και συνεχίζονται έτσι οι αδικίες σε βάρος εκείνων των συναδέλφων που ζητούν απόσπαση μέσα από την κανονική διαδικασία και δεν επιλέγουν να ακολουθήσουν άλλους δρόμους και "διαδρόμους".

Η ΔΟΕ,με αφορμή και τη λειτουργία της επιτροπής που εξετάζει θέματα μεταθέσεων -αποσπάσεων ,πρέπει να ξαναθέσει το θέμα και να απαιτήσει την καθιέρωση αντικειμενικών και μετρήσιμων κριτηρίων και για τις αποσπάσεις σε φορείς και γραφεία,όπως ακριβώς γίνεται με τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

Πηγή: alfavita.gr

Σχόλια