default-image

Εκτός τηλεοπτικών αδειών το MEGA και ο Σαββίδης

Ελλάδα
Εκτός τηλεοπτικών αδειών το MEGA και ο Σαββίδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρανταχτά ονόματα επιχειρηματικών κύκλων αλλά και τηλεοπτικών καναλιών περιελάμβανε ο πρώτος κύκλος για τις καταθέσεις αιτήσεων. Κόβεται το MEGA, ο Σαββίδης και οι Κύπριοι.

Ανακοίνωση εξέδωσε το απόγευμα, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, από τις δέκα εταιρείες που αξιολογήθηκαν από τους ορκωτούς λογιστές, απορρίφθηκαν οι φάκελλοι τριών και στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού, θα συνεχίσουν πλέον οι επτά.

Τα τρία επιχειρηματικά σχήματα που τέθηκαν εκτός διαδικασίας είναι:

1. Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. στην οποία ανήκει το MEGA CHANNEL. Πρόκειται για τον παλαιότερο τηλεοπτικό σταθμό στην χώρα (λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1989) και απασχολεί 400 εργαζόμενους.

2. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED, συμφερόντων του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.

3. Η εταιρεία ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP) κυπριακών συμφερόντων.

Οι επτά εταιρείες, των οποίων οι φάκελλοι κρίθηκαν άρτιοι και συνεχίζουν κανονικά στην διαδικασία είναι

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)

3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

4. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

5. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

6. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV)

7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)

Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε οτι ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ελ. Κρέτσος, για λόγους, που άπτονται της προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος και ενίσχυσης της διαφάνειας απηύθυνε το ερώτημα προς την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού, και τηn Εταιρεία των Ορκωτών Λογιστών, που υποστήριξε το έργο της Επιτροπής κατά πόσο οι λόγοι απόρριψης των τριών υποψηφίων, που αποκλείστηκαν από την προεπιλογή είναι θεραπεύσιμοι.

Θα πραγματοποιηθεί κανονικά και η ηλεκτρονική δημοπρασία.

Λίγο νωρίτερα με άτυπο σημείωμα που διένειμε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και επικοινωνίας διευκρίνισε, οτι παρά την κήρυξη ως άγονου του μειοδοτικού διαγωνισμού για την διεξαγωγή της ηλεκτρονικής δημοπρασίας, η δημοπρασία αυτή θα πραγματοποιηθεί κανονικά, χωρίς όμως να αποσαφηνίζεται αν θα τροποποιηθεί το χρονοδιάγραμμα που την τοποθετούσε στο διάστημα 12-17 Αυγούστου.

"Στο διαγωνισμό θα χρησιμοποιηθεί αναγνωρισμένη και δοκιμασμένη μέθοδος δημοπράτησης που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από την ΕΕΤΤ στις δημοπρασίες φάσματος συχνοτήτων για τις τηλεπικοινωνίες" σημείωσε η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, χωρίς να αναφέρει άλλες λεπτομέρειες.

Όπως είχε αποκαλύψει νωρίτερα το protothema.gr, ο μειοδοτικός διαγωνισμός για την ανακήρυξη εταιρείας που αναλάμβανε τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της ηλεκτρονικής δημοπρασίας για την κατακύρωση των τεσσάρων αδειών, ματαιώθηκε και κηρύχθηκε άγονος λόγω του ότι δεν κατατέθηκε καμία προσφορά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News