default-image

Μαθητές κατασκεύασαν αυτόματη μηχανή που μετατρέπει πλαστικά μπουκάλια σε θήκες για κινητά

Ελλάδα
Μαθητές κατασκεύασαν αυτόματη μηχανή που μετατρέπει πλαστικά μπουκάλια σε θήκες για κινητά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βραβείο για τον σχεδιασμό μίας αυτόματης μηχανής, η οποία δημιουργεί θήκες για κινητά ανακυκλώνοντας πλαστικά μπουκάλια, απέσπασαν πέντε Ιταλοί μαθητές λυκείου της Σικελίας.

Οι Μάρκο Τομάσελο, Ντανιέλε Καπούτο, Βιτσέντσο Βιρούσο, Βιτόριο Ματζιόρε και Τόνι Ταορμίνα, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους Ντανιέλα Ρούσο, άρχισαν να υλοποιούν την πρωτότυπη ιδέα τους στο πλαίσιο σχολικής εργασίας.

Επιθυμώντας να ευαισθητοποιήσουν κυρίως τους νέους, σε ό,τι αφορά τα οφέλη της ανακύκλωσης, οι μαθητές σχεδίασαν την αυτόματη μηχανή «MyProGeneration», η οποία «ταΐζεται» με πλαστικά μπουκάλια και παράγει θήκες για κινητά.

Τα μπουκάλια αρχικά μετατρέπονται σε μικρά πλαστικά σφαιρίδια και εν συνεχεία σε θήκες για smartphones, χάρη στη συνδρομή ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή.

Όπως ανέφεραν οι ίδιοι, μιλώντας στον ιστότοπο Upworthy, στα πρώτα στάδια της εργασίας τους δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι η ιδέα τους, όχι μόνο θα γινόταν πραγματικότητα, αλλά παράλληλα θα είχε και απήχηση εκτός των ιταλικών συνόρων.

Σύμφωνα με τον ίδιο ιστότοπο, έχοντας ήδη κατασκευάσει τέσσερις αυτόματες μηχανές, οι μαθητές αναζητούν συνεργάτες με στόχο τη μαζική παραγωγή.  

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News