default-image

Εφιαλτικές στιγμές για Έλληνες στο Ατατούρκ

Ελλάδα
Εφιαλτικές στιγμές για Έλληνες στο Ατατούρκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία εφιαλτική νύχτα έζησαν οι περίπου 50 Ελληνες επιβάτες, που είχαν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο Ατατούρκ όπου έφτασαν τη στιγμή που εκδηλωνόταν η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

«Συναντήσαμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση», είπε ένας από τους Ελληνες, ο Δημήτρης Στράκας, οδοντίατρος, μιλώντας στην ΕΡΤ. Ο ίδιος ταξίδευε από την Αθήνα για την Οσάκα, μέσω Κωνσταντινούπολης και βρέθηκε εγκλωβισμένος στην περιοχή transit, μαζί με άλλους 50 περίπου Ελληνες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του.

«Ηταν μια πολύ δύσκολη νύχτα. Ακούγαμε τα αεροπλάνα να πετούν, τους κρότους από τις βόμβες και τα όπλα. Τραντάζονταν το κτίριο. Βλέπαμε δεκάδες κόσμου στον αεροδρόμιο να τρέχουν πανικόβλητοι, να προσπαθούν να κρυφτούν στις τουαλέτες ή σε ασφαλή μέρη. Κανείς δεν ήξερε τι συνέβαινε», πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι τα ξημερώματα ηρέμησαν τα πράγματα.

«Αλλά δεν υπάρχει ενημέρωση από την πλευρά της πρεσβείας, Δεν γνωρίζουμε αν θα επιστρέψουμε στην Ελλάδα ή αν θα συνεχίζουμε την πτήση μας», πρόσθεσε, καθώς παρά την τηλεφωνική επαφή με τον πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη και την Αγκυρα, δεν ήταν δυνατόν να βρεθεί μία λύση.

Εγκλωβισμένοι, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην Τουρκία βρέθηκαν και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Μαρκόπουλος αλλά και η Δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα, με υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού. Οι παραπάνω βρίσκονταν σε λεωφορείο εκείνη τη στιγμή και είχαν ταξιδέψει στην Τουρκία με αφορμή συνέδριο της ΟΥΝΕΣΚΟ για τον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Πηγή: iefimerida

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News