default-image

Συναγερμός στην ελληνική κυβέρνηση

Ελλάδα
Συναγερμός στην ελληνική κυβέρνηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κόκκινος συναγερμός σήμανε στην Αθήνα από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς η ΕΥΠ είχε πληροφορίες για κινήσεις τουρκικών στρατευμάτων σε διάφορες περιοχές της Τουρκίας της οποίες μετέφερε σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο.

Η είδηση όπως είναι φυσικό, σήμανε συναγερμό στην κυβέρνηση, η οποία φαίνεται να παρακολουθεί ψύχραιμα τις εξελίξεις, αλλά με έκδηλη την ανησυχία για τα όσα συμβαίνουν στη γειτονιά μας.

Αργά το βράδυ συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη, η οποία διήρκεσε έως τις 2:30 το πρωί, υπό τον αναπλρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, για τις εξελίξεις στην Τουρκία πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο υπουργείο, με τη συμμετοχή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Κ. Τσουβάλα και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο κ. Τόσκας είχε καλέσει τον αρχηγό της ελληνικής αστυνομίας αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα και όλους τους επιτελείς με τους οποίους συζητάει το θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένουν σε επιφυλακή αστυνομικές δυνάμεις στον Έβρο, στα νησιά και στις εισόδους της χώρας, ενώ οι επιτελείς της αστυνομίας παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Τουρκία. Από παράγοντες του υπουργείου, εκφράστηκε προβληματισμός για το τι θα γίνει σε περίπτωση ροών προς την Ελλάδα, όχι μόνον προσφύγων από τρίτες χώρες αλλά και Τούρκων πολιτών - αλλά όπως ανέφεραν πληροφορίες, οποιαδήποτε απόφαση θα ληφθεί ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης.

Στο γραφείο του ο ΠτΔ  

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έσπευσε στο γραφείο για να κάνει τις συνεννοήσεις που έπρεπε τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.

Είχε διαρκή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό με βάση τον θεσμικό του ρόλο, σύμφωνα με πηγές του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Σε επιφυλακή η Ελληνική Αστυνομία

Σε επιφυλακή τέθηκαν οι αστυνομικές υπηρεσίες με εντολή του αν. υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, στην παραμεθόρια περιοχή του Έβρου, στα νησιά και στα αεροδρόμια - στις εισόδους της χώρας.

Όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου, η επιφυλακή διατάχθηκε για παν ενδεχόμενο δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι όμορη χώρα με την Τουρκία, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου ο αναπληρωτής υπουργός και οι επιτελείς της ΕΛΑΣ παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Επιστρέφει εσπευσμένα ο ΥΠΕΞ από τη Μογγολία

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς διέκοψε το ταξίδι του στη Μογγολία και επιστρέφει άμεσα στην Ελλάδα, λόγω των έκτακτων εξελίξεων στην Τουρκία, όπως επιβεβαίωσαν διπλωματικές πηγές στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το υπουργείο Εξωτερικών είναι σε εγρήγορση και παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης με ψυχραιμία εκτιμώντας όλα τα δεδομένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κοτζιάς έχει χαρακτηρίσει επανειλημμένα, εδώ και καιρό, την Τουρκία ως μία νευρική δύναμη, όπως επίσης έχει διατυπώσει την εκτίμηση ότι έχει αναβαθμιστεί ο τουρκικός στρατός λόγω των πολλαπλών μετώπων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας.

Ο Μητσοτάκης με αρχηγό της ΕΥΠ και ΑΓΕΕΘΑ

Με δική του πρωτοβούλια, σύμφωνα με πηγές της Νέας Δημοκρατίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε το βράδυ με τον διοικητή της ΕΥΠ και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Αποστολάκη και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News