default-image

Προσλήψεις 15.000 αναπληρωτών

Ελλάδα
Προσλήψεις 15.000 αναπληρωτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην «ευρωπαϊκή βοήθεια» καταφεύγει το υπουργείο Παιδείας για τις προσλήψεις αναπληρωτών. Με έκτακτη επιχορήγηση και κάποια διαθέσιμα κονδύλια, η ηγεσία έχει στη διάθεσή της 216 εκατ. Ευρώ για την πρόσληψη αναπληρωτών.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, το ποσό αυτό μεταφράζεται σε 14.000  - 15.000 αναπληρωτές, χωρίς αυτό απαραίτητα να σημαίνει ότι καλύπτεται το μεγαλύτερο μέρος των κενών στην εκπαίδευση, που υπολογίζεται στα 20.000.

Αυτό άλλωστε αφορά το πρωινό πρόγραμμα των σχολείων, από Δημοτικά μέχρι και Λύκεια, στα οποία δεν γίνονται προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ. Οι αναπληρωτές που θα προσληφθούν μέσω ΕΣΠΑ προορίζονται για την ειδική αγωγή (σ.σ: η ηγεσία την έχει χαρακτηρίσει προτεραιότητα και σχεδιάζει περίπου 6.000 προσλήψεις, όπως και πέρσι), την ενισχυτική διδασκαλία, την παράλληλη στήριξη, αλλά και τις τάξεις υποδοχής των προσφύγων.

Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", οι υπόλοιπες δομές θα πρέπει να καλυφθούν από τον Τακτικό Προϋπολογισμό και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, που αποτελεί τα τελευταία χρόνια δεκανίκι του υπουργείου στην κάλυψη των ελλείψεων.

Πάνω σε κοινοτικά χρήματα στηρίχτηκε άλλωστε όλος ο σχεδιασμός των αλλαγών που θα φέρει το υπουργείο Παιδείας από την νέα σχολική χρονιά. Ο νέος τύπος ολοήμερού δημοτικού σχολείου, η ενισχυτική διδασκαλία, ακόμα και οι τάξεις υποδοχής στα Δημοτικά (πρωινή ζώνη 7-8) εντάσσονται σε επιχειρησιακό πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ 2014 - 2020.

Ειδικότερα, επτά προγράμματα προϋπολογισμού 216 εκατ. Ευρώ ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, ανάμεσά τους και αυτό για την ενίσχυση της προσχολικής αγωγής.

Πηγή: alfavita.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News