Ελλάδα

Λ. Αυγενάκης: Τα μικρά χωριά κινδυνεύουν με αφανισμό

Τον κίνδυνο ερήμωσης μικρών χωριών, ιδίως σε ορεινές περιοχές, εφιστά σε ανακοίνωσή του ο γραμματέας Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης, σχετικά με την υποχρεωτική ένταξη στον ΟΑΕΕ ασφαλισμένων με δραστηριότητα σε χωριά κάτω των 2000 κατοίκων.

«Η υποχρεωτική ένταξη στον ΟΑΕΕ ασφαλισμένων με δραστηριότητα σε χωριά κάτω των 2000 κατοίκων, που ορίζει ο προσφάτως ψηφισθείς ν. 4387/2016, οδηγεί στο κλείσιμο πολλές μικρές επιχειρήσεις και στην περαιτέρω ερήμωση μικρών χωριών, ιδίως σε ορεινές περιοχές», αναφέρει.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:  

«Με κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις, μαζί με αρκετούς συναδέλφους βουλευτές της ΝΔ τον Δεκέμβριο του 2009 και το Μάρτιο του 2014, είχαμε επιτύχει την εξαίρεση υποχρεωτικής ένταξης στον ΟΑΕΕ των συνταξιούχων ή των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ. Η εξαίρεση αυτή είναι σημαντική για την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής ιδίως σε περιοχές με γεωγραφική και πληθυσμιακή ιδιομορφία.     

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποχρεώνει σε κλείσιμο μικρές επιχειρήσεις, όπως καφενεία και παντοπωλεία σε μικρούς οικισμούς οδηγώντας τα σε περαιτέρω απομόνωση και εγκατάλειψη. Αντί να στηρίξει τις απομακρυσμένες περιοχές, τις οδηγεί στον αφανισμό!

Οι μικρές αυτές επιχειρήσεις αποτελούν σημείο αναφοράς και το κέντρο κοινωνικής δραστηριότητας σε μικρές και απομονωμένες περιοχές. Η Κυβέρνηση υποχρεώνοντας σε κλείσιμο αυτές τις επιχειρήσεις, ουσιαστικά καταδικάζει στην απομόνωση και την αφάνεια ολόκληρα χωριά που λόγω γεωγραφικών, μορφολογικών και πληθυσμιακών ιδιαιτεροτήτων βρίσκονται σε μειονεκτική θέση.

Η "ευαισθησία" και οι "κόκκινες γραμμές" της "αριστερής διακυβέρνησης" δεν περιλαμβάνουν, ως φαίνεται, μικρές και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας, που συνήθως έχουν και μεγάλο αριθμό ηλικιωμένων κατοίκων».

Σχόλια