Ελλάδα

Την πρόταση Παυλόπουλου για ευρωομόλογα στηρίζει η κυβέρνηση

Την πρόταση του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου για έκδοση ευρωομολόγου στηρίζει η κυβέρνηση.

Ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ κάλεσε το Βερολίνο να διαβάσει προσεκτικά την ομιλία Παυλόπουλου στο Πανεπιστήμιο Πατρών. «Η έκδοση ευρωομολόγου είναι πλέον μια αναντίρρητη αναγκαιότητα και αφορά στο μέλλον της Ευρώπης. Χωρίς αυτό, η ΕΚΤ δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει μία τεράστια κρίση χρέους στην ευρωζώνη, η οποία δεν φαντάζει μακριά. Μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή. Και όπως, χωρίς περιστροφές, τόνισε ο κ Παυλόπουλος, κανείς δεν ξέρει που θα σκάσει η βόμβα» τόνισε ο Τ. Κουίκ.

Οπως είπε ο Τ. Κουίκ «το ευρωομόλογο το θέλει ο Ντράγκι. Το ευρωομόλογο το συζητάει ο Ντάισελμπλουμ. Δεν το θέλει το Βερολίνο». Επανέλαβε δε ότι «η Ελλάδα, περνώντας δια πυρός και σιδήρου μέσα από την μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση που ένιωσε, μπορεί να σταθεροποιείται και να μπαίνει στη πορεία της ανάπτυξης, αλλά συνεχίζει να αισθάνεται μια πίεση, που θα μπορούσε να βρει πιο αποτελεσματικά τη λύση της, με το ευρωομόλογο».

Κατέληξε δε λέγοντας πως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προωθούν τις αρχές της ΕΕ και πως «τα νεοφιλελεύθερα και τις αγκαλιές με τη τραπεζική λογική να κατευθύνει την πολιτική, τα αφήνουμε στην αντιπολίτευση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ».


Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια