default-image

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Σάμο, υπό μερικό έλεγχο στην Άνδρο

Ελλάδα
Μαίνεται η πυρκαγιά στη Σάμο, υπό μερικό έλεγχο στην Άνδρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τεράστια είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, του Στρατού και εθελοντών για να τεθεί υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή στη Σάμο με αφετηρία πευκόφυτη έκταση μεταξύ των περιοχών Φλόκα και Ζερβού, κοντά στους Μυτιληνιούς.

Παράλληλα, στο νησί αναμένονται αργά το απόγευμα ενισχύσεις, συγκεκριμένα 60 πυροσβέστες και 15 οχήματα από την Αττική, ώστε να συνδράμουν στους 33 πυροσβέστες, τα 13 οχήματα, τα 90 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τα 20 οχήματα ΟΤΑ, τους 50 εθελοντές, τους 50 στρατιώτες και τα 3 μηχανήματα που δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Πάνω από τη φωτιά πέταξε με ελικόπτερο ο υπαρχηγός Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος Αθανάσιος Σερεντέλλος, που συντονίζει το έργο της πυρόσβεσης.

Επισήμως, φως στις συνθήκες εκδήλωσης της φωτιάς θα ρίξει το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής. Ήδη πάντως στη Σάμο οι κάτοικοι κάνουν λόγο για εγκληματική αμέλεια και μιλούν για εργασίες ηλεκτροκόλλησης που έγιναν υπό αέρα κι άναψαν τις μοιραίες σπίθες!

Πάντως, από το μεσημέρι του Σαββάτου, η εικόνα είναι κάπως καλύτερη.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Άνδρο. Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας επιχειρούσαν 31 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 5 οχήματα των δήμων, 22 εθελοντές και δύο βυτιοφόρα.

Στο μεταξύ, προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς το Σάββατο σε Σάμο, Ικαρία και Χίο εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής.

in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News