Ελλάδα

Τυπώθηκαν λάθος απολυτήρια

Σε εξέλιξη βρίσκονται και στην Κρήτη έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν εκδοθεί και σε τοπικό επίπεδο λάθος απολυτήρια λυκείου. Με εντολή του υπουργείου Παιδείας, όλα τα λύκεια της χώρας, που έχουν έκδοση απολυτήριους τίτλους νωρίτερα από τις 23 Ιουνίου, θα πρέπει να ζητήσουν από τους μαθητές την επιστροφή τους.

Κι αυτό γιατί στα πρόωρα εκδοθέντα απολυτήρια υπάρχει ένα λάθος: Στις "Ομάδες Προσανατολισμού" είχε προστεθεί η λέξη "Κατεύθυνση". Έτσι τα λύκεια θα πρέπει να εκδώσουν καινούργια απολυτήρια, σύμφωνα με τη νέα φόρμα του my school, η οποία αναγράφει: "Ομάδες Προσανατολισμού" και έχουν στο κάτω μέρος με αστερίσκο τη φράση *«Το μάθημα της Φυσικής Αγωγής δεν υπολογίζεται κατά την εξαγωγή ΓΠΟ».

Οι διευθυντές των λυκείων έχουν κληθεί να μην επιδώσουν απολυτήρια σε όσους δεν τα έχουν παραλάβει ακόμα και να ζητήσουν σε όσους τα παρέλαβαν να τα επιστρέψουν. Επίσης, να εκδώσουν καινούργιους απολυτήριους τίτλους με την παλιά ημερομηνία και τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου, βάζοντας τους μαθητές να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν κρατηθεί αντίγραφα από λάθος απολυτήρια.

Σε τοπικό επίπεδο, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Νίκος Γιγουρτάκης με έγγραφό του, που εστάλη πριν από τρεις μέρες στα λύκεια του νομού, ζητά ενημέρωση σχετικά με το αν έχουν εκδοθεί λάθος απολυτήρια. Μέχρι χθες το βράδυ κανένα σχολείο δεν είχε παραδεχτεί ανάλογο λάθος. Θα συμβεί κάθε τέτοιο σήμερα ή τις επόμενες ημέρες; Κανείς δεν μπορεί να ξέρει.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Γιγουρτάκης ενημερώνει με το έγγραφό του για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προχωρήσουν οι διευθυντές που τυχόν έχουν εκδώσει λάθος απολυτήρια.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε τυχαία σε σχολική μονάδα του Πειραιά και εν συνεχεία, από συζητήσεις που έγιναν μεταξύ των εκπαιδευτικών, διαπιστώθηκε η έκταση του λάθους. Λάθος απολυτήρια έχουν διαπιστωμένα εκδοθεί σε σχολεία της Τρίπολης, στο Λύκειο Λεβιδίου, αλλά και στον Πειραιά, σε μεγάλο αριθμό σχολικών μονάδων, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος σε επίπεδο χώρας...

ρεπορτάζ : Ελένη Σταυρουλάκη

Σχόλια