Ελλάδα

Αιχμηρή ένσταση για «άδικη» κλήση προς τη Δημοτική Αστυνομία

Μια ένσταση με πολλές αιχμές προς υπάλληλο της Δημοτικής Αστυνομίας, την οποία μάλιστα κοινοποιεί εμφατικά σε όλη τη Λότζια συνέταξε πολίτης που θεωρεί ότι αδικήθηκε από την υπηρεσία.

Μεταξύ άλλων ο ΜΚ αναφέρει ότι παρά το γεγονός πως όλα κατά τον ίδιο ήταν σωστά, ένας Δημοτικός Αστυνόμος εμφανίστηκε ξαφνικά τον έγραψε και εξαφανίστηκε και παρά τις εκκλήσεις του δεν απάντησε, αποδίδοντας το περιστατικό σε προσωπική στοχοποίηση.

Ο ίδιος δεν έχει ως σκοπό του όπως παραδέχεται στο neakriti.gr, να γλιτώσει το πρόστιμο των 40€ αλλά να βγάλει άκρη σχετικά με το λόγο που κάποιος προέβη σε αυτή την κίνηση και μάλιστα χωρίς να υπάρχει παράβαση.

Ο ίδιος καταγγέλλει ότι είχε μπει με το εμπορικό - φορτηγό του όχημα μάρκας Renault Clio με ειδικά διακριτικά πάνω σε αυτό ότι είναι εμπορικό, στις 8:30 το πρωί -κάτι που φαίνεται και από την κλήση- ώρα που μπορεί να ξεφορτώσει βάσει νόμου, σε γνωστή καφετέρια απέναντι από τον Άγιο Τίτο. Κάτι που συμβαίνει καθολικά από πολλά αυτοκίνητα που παραδίδουν προϊόντα στα καταστήματα επί της 25ης Αυγούστου.

Αμέσως μόλις είδε τον Δημοτικό Αστυνόμο να τον γράφει και ενώ ξεφόρτωνε, του ζήτησε τον λόγο αλλά σύμφωνα πάντα με τον ίδιο ο Αστυνόμος μπήκε στη Λότζια αγνοώντας τις ερωτήσεις. Η είσοδος του ΜΚ όπως περιγράφει ο ίδιος είχε το ανάλογο  «άρωμα» καθώς κανένας υπάλληλος της Δημοτικής δεν του έδινε σαφή απάντηση πέρα από το γεγονός ότι θα δημιουργούσε πρόβλημα στο οδόστρωμα.

Ιδού και η εν λόγω κλήση

Και η άδεια του εμπορικού οχήματος

Κάτι τέτοιο φαίνεται πως εξόργισε τον επιχειρηματία - ιδιοκτήτη ο οποίος αφού πλήρωσε το πρόστιμο, συνέταξε την καταγγελία και πρωτοκόλλησε το έγγραφο ζητά να παρέμβει τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, για την αποφυγή ανάλογων γεγονότων στο μέλλον για τους επαγγελματίες οδηγούς.

Δείτε την αρχή του εγγράφου

Αναλυτικά το έγγραφο

Προς

Α)τον Δήμαρχο Ηρακλείου

Β)Προϊστάμενο της δημοτικής αστυνομίας

Γ)Προϊστάμενο οικονομικών του δήμου.   

Κύριοι,

Με μεγάλη λύπη μου διαπίστωσα τον υπερβάλλοντα ζήλο υπαλλήλου της Δημοτικής Αστυνομίας   ο οποίος αρνήθηκε να μου δώσει τα στοιχεία του σε αίτημα μου κατά την διάρκεια υποτιθέμενης κατά την γνώμη του παράβασης  μου.

Το πρωί της ... και ώρα 08,15 είχα μεταβεί στο καφέ ... που βρίσκετε στην οδό 25ης Αυγούστου στο κέντρο του Ηρακλείου με το επαγγελματικό  φορτηγό αυτοκίνητο μου.

Κατά την διάρκεια εκφόρτωσης μηχανήματος ... μεγάλου βάρους ενεφανίσθη υπάλληλος της δημοτικής αστυνομίας ο οποίος αγνοώντας τα φορτηγά (νταλίκες πολλών τόνων) που ήταν παρκαρισμένα στο πλακόστρωτο επί της ιδίας οδού σταμάτησε με υπερηφάνεια υπερεξουσίας και εξέδωσε κλήση παράνομης στάθμευσης στο μικρό φορτηγό μου μάρκας RENAULT (μικτού βάρους 800 κιλών).

Προκειμένου δε να στοιχειοθετήσει την κατά την γνώμη του παράβαση εναντίον μου αγνόησε την υπόδειξη μου για τον τύπο του αυτοκινήτου (επαγγελματικό φορτηγό) σε επαγγελματική αποστολή κατά το χρονικό διάστημα που επιτρέπετε η τροφοδοσία των καταστημάτων του κέντρου της πόλης. Στην επιμονή μου για διευκρίνιση ότι δεν είμαι παραβάτης (καθ όσον είναι επαγγελματικό φορτηγό σε ώρα εργασίας σε χώρο που επιτρέπετε) με αγνόησε και έσπευσε να απομακρυνθεί βιαστικά μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του.

Πέντε λεπτά αργότερα τον συνάντησα στα γραφεία της υπηρεσίας του όπου αντιμετώπισα μια ομαδική εριστική επίθεση στην προσπάθεια μου να διευκρινίσω ότι δεν πρόκειται για επιβατικό ΙΧ αλλά για επαγγελματικό φορτηγό σε ώρα που επιτρέπετε η τροφοδοσία των καταστημάτων του κέντρου επιδεικνύοντας την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.

Αυτός ο κατά τα άλλα φιλότιμος με υπερβάλλοντα ζήλο φρουρός της έννομης τάξης και της περιουσίας της πόλης που κατέφθασε ασθμαίνων προκειμένου να προστατεύσει  τα πανάκριβα τουβλάκια του πλακόστρωτου της 25ης Αυγούστου από το θηριώδες κατά την γνώμη του  φορτηγάκι των  800 κιλών την ώρα που ήταν παρκαρισμένα τεράστια φορτηγά άνω των 30,000 κιλών ... συνθλίβοντας πραγματικά τα άμοιρα τουβλάκια της κατά άλλα καλαίσθητης οδού 25ης Αυγούστου.

Ούτε λόγος βέβαια για τα πάμπολλα μηχανάκια και ασκόπως κινούμενα και παρκαρισμένα ΙΧ αυτοκίνητα στον ίδιο χώρο.               

 Επειδή δεν θέλω να θεωρούμε παραβάτης στη κατά όλα τα άλλα ευνομούμενη πόλη κατέβαλα το επιβληθέν πρόστιμο και σας καλώ να προβείτε σε άμεση αποκατάσταση της καθ όλα άδικης συμπεριφοράς και αντιμετώπισης ενός νομοταγή πολίτη που έχει ζήσει επί 30 χρόνια σε δημοκρατικές χώρες που σέβονται πραγματικά  τον πολίτη τους.          

Απαιτώ φυσικά  να ενημερωθώ εγγράφως για όποια ενέργεια σας.

Κατά δική μου δε υπόδειξη σκόπιμο θα ήταν να προσλαμβάνετε υπαλλήλους με αυστηρότερα  κριτήρια και να τους εκπαιδεύετε κατάλληλα ώστε να μπορούν να διακρίνουν την διαφορά  ενός επαγγελματικού αυτοκινήτου από ένα ΙΧ.                                                           

Μήπως είναι καιρός να γίνουμε πραγματικοί ευρωπαίοι…??

Με εκτίμηση  

Τι λέει η Δημοτική Αστυνομία

Το neakriti.gr, επικοινώνησε με τον Πολιτικό Προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου κ. Μαρίνο Παττακό ο οποίος ξαφνιάστηκε από το περιστατικό και τις διαστάσεις που έχει πάρει ενώ δήλωσε πως δεν έχει ακόμα περιέλθει η κοινοποίηση στα χέρια του για να γνωρίζει επακριβώς τι έχει συμβεί.

«Παρά το ότι δεν μπορώ να εκφράσω αντικειμενική άποψη για το θέμα γιατί δεν έχει περιέλθει στην κατοχή μου, μπορώ να πω με ασφάλεια ότι για να μπει κάποιος σε έναν πεζόδρομο στο κέντρο της πόλης θα πρέπει να διαθέτει δύο πράγματα. Το ένα είναι να αφορά εμπορικό κατάστημα επί του δρόμου και να είναι εντός ωραρίου η επίσκεψη, δηλαδή 8-10 το πρωί και 3 με 5 το απόγευμα. Και το δεύτερο είναι να έχει ειδική άδεια για την παραμονή του εκεί. Αν και πάλι κάτι προκύψει εκτάκτως, θα πρέπει με ευθύνη πάντα του καταστήματος να ενημερώσει την αρμόδια υπηρεσία και να του δοθεί ειδική άδεια. Ελπίζω πάντως να βρούμε καλή τη πίστη μια λύση στην συγκεκριμένη υπόθεση σε σωστά πλαίσια», αναφέρει ο κ. Παττακός.

Η διαδικασία από κει και πέρα είναι ότι η καταγγελία θα κοινοποιηθεί στον Δήμαρχο και τον κ. Παττακό, με τον θιγόμενο όπως θεωρεί εαυτόν πολίτη, να καλείται εφόσον χρειαστεί να εκφράσει τα παράπονά του από κοντά.

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

Σχόλια