Ελλάδα

Οικογένεια Μαμιδάκη: "Ο Κυριάκος έφυγε με το κεφάλι ψηλά"

Σοκ έχει προκαλέσει στην χανιώτικη οικογένεια ο τραγικός του ανθρώπου τους και εκ των συνιδριτών της Jetoil Κυριάκου Μαμιδάκη.

Μάλιστα μετά το χαμό του ανθρώπου τους εξέδωσαν και σχετική ανακοίνωση.

«Αυτός ο άνθρωπος, που λύγισε κάτω από το βάρος του ηγέτη, αποφάσισε να φύγει με το κεφάλι ψηλά, σε πείσμα των συνθηκών που ήθελαν να τον κάνουν να σκύψει το κεφάλι, αφήνοντας παρακαταθήκη σε όλους μας τις αξίες που υπηρέτησε χωρίς καμία παρέκκλιση σε όλη του ζωή».

Συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες θα πουν το «τελευταίο αντίο» στον Κυριάκο Μαμιδάκη στις 6 το απόγευμα της Τρίτης στο Κοιμητήριο Κηφισιάς.

Παράκληση της οικογένειας, αντί στεφάνων, τυχόν δωρεές στη μνήμη του εκλιπόντος, να γίνουν για την υποστήριξη της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων ή του Γηροκομείου Χανίων.

Αυτοκτονία η επίσημη  αιτία θανάτου του  Κυριάκου Μαμιδάκη, επιβεβαίωσε η  Ελληνική Αστυνομία.

Ο 84χρονος επιχειρηματίας, πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας MAMIDOIL JETOIL,  βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Διόνυσο το μεσημέρι της Κυριακής. Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του 84χρονου επιχειρηματία απέκλεισε εξ αρχής την εγκληματική ενέργεια.Όπως όλα δείχνουν η δυσμενής οικονομική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η εταιρεία JETOIL , όπλισε το χέρι του Κρητικού επιχειρηματία που βρισκόταν στο χώρο των πετρελαιοειδών και των επιχειρήσεων από τη δεκαετία του ΄60.

Υπενθυμίζεται πως στις 9 Ιουνίου η εταιρεία Jet Oil κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού δικαίου. Η αίτηση θα εκδικαστεί τον Νοέμβριο, αλλά ήδη η εταιρεία εξασφάλισε μέσω ασφαλιστικών μέτρων την προστασία από τους πιστωτές.

Ο Κυριάκος Μαμιδάκης αυτοπυροβολήθηκε στον αριστερό κρόταφο με περίστροφο το οποίο κατείχε νόμιμα, στο γραφείο του σπιτιού του, στην οδό Αχιλλέως στον Διόνυσο. Το όπλο βρέθηκε δίπλα του.

Αρχικά, ο 84χρονος πυροβόλησε μια φορά με το όπλο στον τοίχο του γραφείου και μετά έστρεψε το όπλο στο κεφάλι του.

Τον επιχειρηματία βρήκε νεκρό ο οικιακός βοηθός, υπήκοος Φιλιππίνων, ο οποίος όπως είπε, άκουσε δύο πυροβολισμούς και όταν έτρεξε στο γραφείο, αντίκρισε το τραγικό θέαμα.

Αμέσως ειδοποίησε τον γαμπρό τού αυτόχειρα, που μένει στο ισόγειο του σπιτιού και ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε την Αστυνομία.

Η θλίψη των εργαζόμενων

Την ίδια στιγμή η διεύθυνση και το προσωπικό των ξενοδοχείων

MIRABELLO HOTEL & VILLAGE, HERMES & CORAL HOTEL εξέδωσαν ψήφισμα εκφράζοντας τη θλίψη τους για το θάνατο του Κυριάκου Μαμιδάκη.

«Με την αγγελία θανάτου του Κυριάκου Μαμιδάκη  ο οποίος υπήρξε πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των εταιρειών ΜΙΡΑΜΠΕΛΛΟ ΑΕ και ΕΡΜΗΣ ΑΕ, η διεύθυνση  και το προσωπικό των ξενοδοχείων  MIRABELLO HOTEL & VILLAGE, HERMES HOTEL και CORAL HOTEL προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα, εκτιμώντας τη μεγάλη προσφορά του στην τοπική κοινωνία και στους εργαζομένους των ανωτέρω επιχειρήσεων, αποδίδει την πρέπουσα και επιβαλλόμενη τιμή στον  Άνθρωπο  που διακρίθηκε καθ' όλες τις εκφάνσεις ζωής του, στην εργασιακή και επιχειρηματική του διαδρομή, υπηρετώντας αξίες και ιδανικά με υψηλό το αίσθημα του ήθους αποφασίζει

1.      Να εκφράσει τα βαθιά συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

2.      Να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντος εκπρόσωποι των εργαζομένων των εταιρειών  ΜΙΡΑΜΠΕΛΛΟ ΑΕ  και  ΕΡΜΗΣ ΑΕ στις οποίες ανήκουν τα παραπάνω ξενοδοχεία.

3.      Να κατατεθεί χρηματικό ποσό αντί στεφάνου στο «Σωματείο Φίλων Παιδόπολης  Νεαπόλεως».

4.      Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό ημερήσιο τύπο και τα τοπικά ιστολόγια».

Συλλυπητήρια από την Ομοσπονδία Πρατηριούχων

Τα θερμά της συλλυπητήρια προς την οικογένεια Μαμιδάκη εξέφρασε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων , εκφράζοντας παράλληλα και την αγωνία όλων για το μέλλον του κλάδου.

 «Σύσσωμο το Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.), εκφράζει στην οικογένεια του Κυριάκου Μαμιδάκη  για τον τραγικό θάνατο του, Θερμά Συλλυπητήρια.

Επίσης το Δ.Σ εκφράζει την συμπάθεια του στους εργαζόμενους της JET OIL, για το εργασιακό τους μέλλον, λόγω της δεινής οικονομικής θέσης της εταιρείας, ανάλογες μ' αυτές που βιώνουν και άλλες Εταιρείες Εμπορίας, αλλά και  χιλιάδες Πρατηριούχοι, αποτέλεσμα των οποίων είναι η πτώση των πωλήσεων από την υψηλή φορολόγηση, η ανεξέλεγκτη λειτουργία του Ανταγωνισμού από την ταχέως εξελισσόμενη Καθετοποίηση της Αγοράς Πετρελαιοειδών και η ανεξέλεγκτη λειτουργία της Παράνομης Διακίνησης Καυσίμων, τα τελευταία 20 χρόνια.

Κάτω από τις παραπάνω συνθήκες, όλες  οι έντιμες και σύννομες επιχειρήσεις εμπορίας πετρελαιοειδών (χονδρικής - λιανικής), έχουν πλέον ημερομηνία λήξης».

Ανακοίνωση από  τις επιχειρήσεις Μαμιδάκη

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι   Τουριστικές Επιχειρήσεις «Ι. Μαμιδάκη BLUE. GR A.E», ο «Πολυχώρος Πολιτισμού ΑΘΗΝΑΙΣ», το 'Ίδρυμα «Γ. & Α. Μαμιδάκη» και οι Τζίνα και Μαριλένα Μαμιδάκη της oικογένειας Γεωργίου Μαμιδάκη, ιδρυτή του «Ομίλου Πετρελαιοειδών Γ. Μαμιδάκη & ΣΙΑ Α.Ε.Π.» με την οποία  γνωστοποιούν ότι δεν έχουν εταιρική ή επιχειρηματική σχέση ή οποιαδήποτε συνεργασία με την Εταιρεία

MAMIDOIL - JETOIL Α.Ε., εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράσταση τους στην οικογένεια του Κυριάκου Μαμιδάκη.

Η ανακοίνωση :

"Οι Τουριστικές Επιχειρήσεις «Ι. Μαμιδάκη BLUE. GR A.E», ο «Πολυχώρος Πολιτισμού ΑΘΗΝΑΙΣ», το 'Ίδρυμα «Γ. & Α. Μαμιδάκη» και οι Τζίνα και Μαριλένα Μαμιδάκη της oικογένειας Γεωργίου Μαμιδάκη, ιδρυτή του «Ομίλου Πετρελαιοειδών Γ. Μαμιδάκη & ΣΙΑ Α.Ε.Π.», γνωστοποιούν ότι δεν έχουν εταιρική ή επιχειρηματική σχέση ή οποιαδήποτε συνεργασία με την Εταιρεία

MAMIDOIL - JETOIL Α.Ε.

Επίσης εκφράζουν τη συμπαράσταση τους στη δοκιμαζόμενη επιχείρηση και το προσωπικό της και τα θερμά συλλυπητήριά τους προς την οικογένεια του εκλιπόντος Κυριάκου Μαμιδάκη".

Σχόλια