default-image

Να αναλάβει τις ευθύνες της η Γαλλία σε σχέση με τους πρόσφυγες

Ελλάδα
Να αναλάβει τις ευθύνες της η Γαλλία σε σχέση με τους πρόσφυγες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις πρόσφατες επεμβάσεις των Δυτικών δυνάμεων στην Αφρική κατήγγειλε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής καθηγητής κ. Νότης Μαριάς.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής: «οι ξένες επεμβάσεις είναι και θα παραμείνουν καταδικαστέες όποια μορφή και αν λαμβάνουν. Στο όνομα της υποστήριξης της ειρήνης διαμελίστηκαν χώρες, κοινωνίες ολόκληρες καταδικάστηκαν στην υπανάπτυξη και λαοί εξαφανίστηκαν. Ο απολογισμός των πρόσφατων παρεμβάσεων και επεμβάσεων στην Αφρική δεν αποτελεί εξαίρεση από αυτή την περιγραφή? παρεμβάσεις ανεπιτυχείς ακόμη και από στρατιωτική σκοπιά».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Τι έγινε στη Σομαλία, στο Σαχέλ, στη Λιβύη; Τα παραδείγματα αυτά δεν είναι τυχαία. Είναι τρεις περιοχές στις οποίες μετά από ξένες στρατιωτικές επεμβάσεις το σαλαφιστικό Ισλάμ έγινε ισχυρότερο. Δηλαδή επανελήφθη το σενάριο του Ιράκ ακέραιο.» Οι αποφάσεις όμως, παρατήρησε, έχουν κόστος, ειδικά οι ανεύθυνες αποφάσεις της Γαλλίας όπου διαδοχικές κυβερνήσεις και επιφανείς δήθεν διανοούμενοι επιχειρούν να συμπαρασύρουν ολόκληρη την Ευρώπη σε καταστροφικούς πολέμους στην Αφρική.

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Ας αναλάβει λοιπόν τις ευθύνες της η Γαλλία, ιδίως σε σχέση με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που πνίγονται καθημερινά στα ανοιχτά της Κρήτης και της Λαμπεντούζα. Ας αναλάβει λοιπόν και την ανοικοδόμηση των χωρών που έχει καταστρέψει και ας μη χρεώνει στα άλλα κράτη μερίδιο της δικής της αδιέξοδης διπλωματίας που κρατά επί χρόνια».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News