Ελλάδα

Προκήρυξη μεταδιδακτορικών ερευνητικών υποτροφιών 2017-18

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη ανακοίνωσε ότι για δέκατη συνεχή χρονιά θα χορηγήσει κατά την ακαδημαϊκή περίοδο 2017-2018 τέσσερις μεταδιδακτορικές υποτροφίες.

Οι υποτροφίες αφορούν τα εξής επιστημονικά πεδία: Ενεργειακή Τεχνολογία, Τεχνολογία και Μηχανική του Περιβάλλοντος, Ανοσοβιολογία, Αναγεννητική Ιατρική, Γενετική, Γονιδιωματική Υπολογιστική, Καρκινογένεση, Νευροεπιστήμες και Φαρμακολογία.

Ειδικότερα, θα χορηγηθούν σε κατόχους διδακτορικού διπλώματος δύο υποτροφίες για έρευνα στην Ελλάδα και δύο υποτροφίες για έρευνα στο εξωτερικό.

Η διάρκεια της υποτροφίας είναι διετής, με δυνατότητα παράτασης για ακόμη ένα έτος. Το ποσό της υποτροφίας θα ανέρχεται σε 18.000 ευρώ ετησίως για την Ελλάδα και σε 30.000 ευρώ ετησίως για το εξωτερικό.

Οι υποψηφιότητες θα αξιολογηθούν από επιστημονική επιτροπή που θα συστήσει το Ίδρυμα Μποδοσάκη και θα αποτελείται από διακεκριμένους επιστήμονες διεθνούς κύρους.

Η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2016. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Απρίλιο 2017.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στη διεύθυνση: http://bodossaki.gr/wp-content/uploads/2016/07/Post-Doc-Scholarships-2017-2018.pdf.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια