Ελλάδα

Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής ο Α.Τσίπρας

Σειρά επαφών είχε ο Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες. Το πρωί της Τρίτης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, με την πρόεδρο της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκάμπι Τσίμερ, αλλά και με τους συμπροέδρους, Ρεμπέκα Χαρμς και Φιλίπ Λάμπερτς, και την αντιπρόεδρο, Σκα Κέλερ, της Ομάδας Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι επαφές έγιναν στο περιθώριο τις Συνόδου Κορυφής, που συγκλήθηκε μετά το δημοψήφισμα στη Βρετανία και την απόφαση για έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη συνάντηση με τον Μάρτιν Σουλτς σύμφωνα με το in.gr συζητήθηκε η κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ευρώπη, μετά το βρετανικό δημοψήφισμα. Κατά την ανταλλαγή απόψεων επιβεβαιώθηκε η κοινή εκτίμηση των δύο ανδρών πως το μήνυμα που πρέπει να πάρει η ΕΕ, από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, είναι η ανάγκη ενίσχυσης της κοινωνικής ατζέντας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Μ.Σουλτς τόνισε πως η Μεγάλη Βρετανία αφού πήρε την απόφαση να φύγει από την ΕΕ, πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες το συντομότερο δυνατό, καθώς όσο δεν το κάνει, επωφελείται από το διπλό αυτό παιχνίδι.

Ο έλληνας πρωθυπουργός, από την πλευρά του, σχολίασε μέσω Twitter πως «η Ευρώπη πρέπει να δώσει λύσεις σε σοβαρά ζητήματα κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής αν θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα στέρεο μέλλον».

Σχόλια