Ελλάδα

Απίστευτες σκηνές στη δίκη Ρουπακιά

Απίστευτες εικόνες στο Εφετείο Αθηνών σήμερα Δευτέρα κατά την πρεμιέρα της δίκης της Χρυσής Αυγής στο δικαστικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας .

Σύμφωνα με tovima.gr, τρία επεισόδια, ακόμη και με ξυλοδαρμό, εκτυλίχθηκαν εντός της αίθουσας.

Ο αυτουργός της δολοφονίας Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάς εξύβρισε χυδαία φωτορεπόρτερ, καθώς περνώντας από διάδρομο για να βγει από τον χώρο, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, αντέδρασε στη φωτογράφηση, σηκώνοντας το χέρι του για να κατεβάσει την κάμερα της Τατιάνας Μπόλαρη φωνάζοντάς της  «Τι κανείς μωρή κα@%*λα!». 

Οι έντονες διαμαρτυρίες των φωτογράφων αλλά και μελών του ακροατηρίου, και της οικογένειας Φύσσα, είχαν ως αποτέλεσμα να φυγαδευτεί από τον χώρο, καθώς η κατάσταση έτεινε να γίνει ανεξέλεγκτη, με ύβρεις και χειρονομίες. Αμέσως μετά, επεισόδιο ξυλοδαρμού εκτυλίχθηκε ανάμεσα στον θείο του Παύλου Φύσσα και τον συνήγορο υπεράσπισης Καρυδομάτη...Η πρώτη αντιπαράθεση ήταν πάντως λεκτική και εκτυλίχθηκε ανάμεσα στην οικογένεια Φύσσα και μέλος του ακροατηρίου, σε χώρο όπου χωρίζεται με κιγκλίδωμα. Η μητέρα τουΠαύλου Φύσσα κατήγγειλε ότι απειλήθηκε και υβρίσθηκε, αντιδρώντας, μαζί με τον αδελφό της: βδέλυγμα, φασίστα... 

Η άλλη πλευρά φώναξε, μαζέψτε την, κάνετε την να σωπάσει, και το επεισόδιο έληξε με παρέμβαση της αστυνομίας.

Η δίκη έχει χιλιάδες παρατράγουδα, με την Πολιτική Αγωγή να διαμαρτύρεται μεταξύ άλλων και για το γεγονός ότι ενώ υπήρχαν κενές θέσεις, δεν επιτρεπόταν στο κοινό να τις καταλάβει - επιτρεπόταν μόνον στη μια πλευρά του κιγκλιδώματος. Η πρόεδρος αποφάσισε τελικά να καταληφθούν όλες οι κενές θέσεις. 

Η αντιφασιστική συγκέντρωση έδωσε «κλίμα» το πρωί, έξω από την αίθουσα τελετών όπου διεξάγεται η ακροαματική διαδικασία, ενώ προβλήματα είχαν προκληθεί με τον έλεγχο των εισερχόμενων - ακόμη και μαρτύρων - για την πρόσβαση στον χώρο, ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει γεμίσει κάγκελα.

Ο κ. Ζώτος εκ της Πολιτικής Αγωγής ενημέρωσε μάλιστα το δικαστήριο ότι μάρτυρας προπηλακίστηκε έξω από την αίθουσα.

Σχόλια