Ελλάδα

Κυρ. Μητσοτάκης: Εξαιρετικά δύσκολη ημέρα για την Ευρώπη

Ιδιαίτερα δύσκολη χαρακτήρισε για την Ευρώπη τη σημερινή ημέρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία, ωστόσο όπως τόνισε πρέπει να γίνει σεβαστό.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μιλώντας από τη Σύρο, όπου βρίσκεται για διήμερη περιοδεία, τόνισε ότι η επιλογή των Βρετανών για Brexit «μας υποχρεώνει όλους να κοιταχτούμε στον καθρέφτη για να μπορέσουμε να διαγνώσουμε γιατί το όραμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης δεν φαίνεται να συγκινεί πια τους Ευρωπαίους πολίτες».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι θα πρέπει να μετατραπεί αυτή η πρόκληση σε ευκαιρία για την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο πολιτικό αφήγημα, το οποίο θα μπορέσει να επανασυνδέσει την ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης με την καθημερινή ζωή των πολιτών.

«Έτσι ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των ευρωπαϊκών και εθνικών πολιτικών και των πολιτών που αισθάνονται πια ότι η ευρωπαϊκή ιδέα δεν τους αφορά στο βαθμό που τους αφορούσε στο παρελθόν», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, συνέστησε ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, τονίζοντας ότι η Ευρώπη έχει βρεθεί και στο παρελθόν αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις, τις οποίες και ξεπέρασε.

Σχόλια