default-image

Έμφραγμα του μυοκαρδίου η αιτία θανάτου του φαντάρου

Ελλάδα
Έμφραγμα του μυοκαρδίου η αιτία θανάτου του φαντάρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έκθεσης του ιατροδικαστή, ο οποίος ανέλαβε να εξιχνιάσει τα αίτια που οδήγησαν τον 19χρονο στρατιώτη στο θάνατο κατά τη διάρκεια του ύπνου του, ο άτυχος φαντάρος υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.   

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο - για το νεαρό της ηλικίας του - ο στρατιώτης που βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωί στη μονάδα του στην Αλεξανδρούπολη υπέστη κατά τη διάρκεια του ύπνου οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Το 19χρονο παλικάρι που δεν ξύπνησε στο πρωινό εγερτήριο μεταφέρθηκε από το ιατρείο της μονάδος του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Εκεί αφού διαπιστώθηκε και επισήμως ο θάνατος του στη συνέχεια, ο ιατροδικαστής ανέλαβε να εξιχνιάσει τα αιτία που οδήγησαν στο θάνατο του νεαρού στρατιώτη.

Στη μονάδα του στην 7η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Προβατώνα του Έβρου, οι στρατιώτες αλλά και οι αξιωματικοί είναι συγκλονισμένοι από το περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 19χρονος στρατιώτης χθες ήταν εξοδούχος, ενώ κατά την επιστροφή δεν έδειξε κάποια αδιαθεσία. Ξάπλωσε στο κρεβάτι του, για να εντοπιστεί το πρωί από τους συναδέλφους του νεκρός.

Ο νεαρός ήταν νεοσύλλεκτος, σύμφωνα με το protothmema.gr, ενώ είχε μετατεθεί στην 7η Ταξιαρχία στον Έβρο πριν λίγες ημέρες. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, κατά την κατάταξη του στο στρατό ξηράς, το αρμόδιο συμβούλιο τον κατέταξε στην Ι2 κατηγορία καθώς είχε αρκετά κιλά παραπάνω από όσα θα έπρεπε.

Την ίδια ώρα οι γονείς του Θ.Α. έχουν υποστεί σοκ. Ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε κι ότι δεν θα ξαναδούν τον αγαπημένο τους γιο. Η σορός του 19χρονου θα μεταφερθεί με ελικόπτερο του στρατού ξηράς στην Μεγαλόπολη της Αρκαδίας, από όπου ήταν η καταγωγή αλλά και ο τόπος διαμονής του. Εκεί το άψυχο κορμί του θα παραληφθεί από τους γονείς του οι οποίοι μαζί με συγγενείς και φίλους θα τον συνοδέψουν στην τελευταία κατοικία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News