default-image

Άμεση οικονομική στήριξη των Ελλήνων αλιέων

Ελλάδα
Άμεση οικονομική στήριξη των Ελλήνων αλιέων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την άμεση και γενναία οικονομική ενίσχυση των Ελλήνων αλιέων ζήτησε από την Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς και Επιχειρηματικότητας Ελζμπιέτα Μπιιένποβσκα με χθεσινή του παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής καθηγητής Νότης Μαριάς.

Με αφορμή τη συζήτηση για τα αλιευτικά αποθέματα στη Βόρεια Θάλασσα ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «η Ολλανδική Προεδρία κατέληξε στις 15 Μαρτίου 2016 σε μία προσωρινή συμφωνία με την οποία επιδιώκεται η θέσπιση πολυετούς σχεδίου για την αλιεία βακαλάου, ρέγγας και σαρδελόρεγγας που αποτελούν σημαντικά είδη αλιείας στη Βαλτική Θάλασσα».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Ωστόσο, σύμφωνα με γνωμοδοτήσεις του Διεθνούς Συμβουλίου για την Εξερεύνηση της Θάλασσας οι σημερινοί ρυθμοί εκμετάλλευσης ορισμένων αποθεμάτων δεν συνάδουν με την επίτευξη μέγιστης βιώσιμης ανάπτυξης. Επομένως, είναι αναγκαίο η Ε.Ε. να λάβει άμεσα μέτρα ώστε τα αποθέματα αυτών των τριών ειδών στη Βαλτική να αλιεύονται σύμφωνα με την αρχή της μέγιστης βιώσιμης απόδοσης».

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς απευθύνθηκε στην παρευρισκόμενη Επίτροπο Μπιιένποβσκα λέγοντας: «Ταυτόχρονα όμως κα Μπιιένποβσκα, κα Επίτροπε, η Ε.Ε. θα πρέπει να κοιτάξει και στο Νότο και να λάβει μέτρα οικονομικής ενίσχυσης των Ελλήνων αλιέων που έχουν φτωχοποιηθεί από την τρόικα και τα μνημόνια.

Σας μεταφέρω κα Μπιιένποβσκα την κραυγή διαμαρτυρίας των Ελλήνων αλιέων που δεν αντέχουν άλλο τη φοροεπιδρομή της τρόικας, τη διάλυση του πρωτογενούς τομέα και τη μερκελική λιτότητα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News