Ελλάδα

Παιδιά ζωγραφίζουν τοίχους στην Αγία Τριάδα

Παιδιά από το Ευρωπαϊκό Σχολείο Ηρακλείου ζωγραφίζουν τους τοίχους της Αγίας Τριάδας υπό την καθοδήγηση των δασκάλων του. Η πολύχρωμη αυτή δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Τέχνη καθ' οδόν» στο πλαίσιο του προγράμματος Urban Environmental Education  που υλοποιούν με θέμα: «Ηράκλειο - Η πόλη μου: Μια γειτονιά της Ευρώπης».

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης του Ελληνόφωνου και του Αγγλόφωνου τμήματος του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου ξαναδημιουργούν τον κόσμο μέσα από τα μάτια τους. Το φεστιβάλ διεξάγεται από τις 30 Ιουνίου  έως τις 3 Ιουλίου κι έτσι μαθητές και δάσκαλοι οργάνωσαν μία προ-φεστιβαλική δράση εικαστικής έκφρασης.

Τα παιδιά, μαζί με τους εκπαιδευτικούς της Παιδαγωγικής Ομάδας Αμαλία Φιλιππάκη, Βασιλική Τσιανίκα ,  Χαρούλα Χρονιάρη και Δημήτρη Καραογλανίδη καθώς και τις εικαστικούς  Εύα Σπιθούρη και Άρια Νταντούδη περπάτησαν στα στενά σοκάκια της περιοχής της Αγίας Τριάδας και εκφράστηκαν δημιουργικά γράφοντας στους τοίχους τα δικά τους μηνύματα για το παρόν και το μέλλον αυτής της πόλης και ομορφαίνοντας τη γειτονιά με τα πινέλα τους αλλά κυρίως με τη σκέψη και το ιδιαίτερο βλέμμα τους.

Σχόλια