default-image

Οι πρώτοι των πρώτων και στην Ιεράπετρα (photos)

Κρήτη
Οι πρώτοι των πρώτων και στην Ιεράπετρα (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά τις δυσκολίες  των θεμάτων οι 155 μαθητές των  δυο Γενικών Λυκείων της Ιεράπετρας, κατάφεραν να πετύχουν και φέτος υψηλές βαθμολογίες, και στην πλειονότητα τους να ελπίζουν στην είσοδο τους στις σχολές πρώτης επιλογής τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Σχεδόν όλα τα παιδιά με την επίδοση τους, θα καταφέρουν να μπούν στη σχολή που επιθυμούν. Ελάχιστα από τα 70 παιδιά που πήραν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις θα μείνουν εκτός. Η διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Λυκείου, ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά καλές σπουδές και πολλά συγχαρητήρια στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που τα στήριξαν», μας είπε ο διευθυντής του 1ου Λυκείου κ Γιώργος Σαρικλάκης.

«Τα περισσότερα από τα 85 παιδιά του 2ου Λυκείου που πήραν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις, πέτυχαν σε ικανοποιητικό βαθμό το στόχο τους. Τα αποτελέσματα που αναρτήσαμε σήμερα το πρωί δικαιώνουν τις προσπάθειες τους. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στις σπουδές τους και πολλά συγχαρητήρια στις οικογένειες τους», προσθέτει ο διευθυντής του 2ου Λυκείου κ Χρήστος Μιχαήλ.

ΟΙ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΙ ΤΟΥ 1ουΛΥΚΕΙΟΥ

ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (18804)

«Δεν το περίμενα ότι θα κατάφερνα να συγκεντρώσω την υψηλότερη βαθμολογία στην Ιεράπετρα. Πρώτη μου επιλογή είναι η σχολή Φιλολογίας Ρεθύμνου, γιατί θέλω να βρίσκομαι κοντά στην οικογένεια μου.

Διάβαζα συστηματικά και ξεπερνούσα κάθε δυσκολία.

Στερήθηκα κάποιες εξόδους αλλά οι κόποι μου με αποζημίωσαν. Πιστεύω ότι η φοιτητική ζωή θα έχει λιγότερη πίεση.

Ευχαριστώ την οικογένεια μου, τους καθηγητές μου και όσους με στήριζαν τόσο καιρό»

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (18294)

«Το τμήμα Ψυχολογίας Θεσσαλονίκης θα είναι ο πρώτος μου στόχος. Κατέβαλα μεγάλη προσπάθεια με τη βοήθεια των γονιών μου. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον φροντιστή μου και τους καθηγητές μου στο σχολείο που ήταν πάντα δίπλα μου. Θεωρώ ότι η φοιτητική ζωή εκτός από βόλτες παρέες και διασκέδαση, έχει και πάρα πολύ διάβασμα. Θα είναι όμως ευχάριστα τα μαθήματα στη σχολή αφού έχω επιλέξει αυτό που με ενδιαφέρει».

ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ(18232)

«Με ενδιαφέρει το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και δε με απασχολεί σε ποια πόλη θα περάσω. Στην αρχή της χρονιάς δε διάβασα όσο θα έπρεπε, αλλά στο τελευταίο τρίμηνο ανέβασα στροφές. Περιμένω ότι η φοιτητική ζωή θα μου δώσει ευκαιρίες για καινούργιες φιλίες  και νέες σχέσεις.. Ευχαριστώ τους γονείς μου, τους καθηγητές μου και το φροντιστήριο μου για τη βοήθεια που μου πρόσφεραν»

ΤΖΟΥΒΕΛΕΚΑ ΕΙΡΗΝΗ

«Στόχος μου είναι η Νομική Θεσσαλονίκης και πιστεύω ότι θα το καταφέρω. Το διάβασμα μου ήταν συστηματικό και το μυστικό μου ήταν οι συχνές επαναλήψεις. Είχα γερές βάσεις από το Γυμνάσιο.

Οι δοκιμαζόμενοι υποψήφιοι στην πορεία συναντούν πολλούς σκοπέλους. Χρειάζεται για να τα καταφέρεις να έχεις πνευματική ευεξία και να διαθέτεις ψυχική ευρωστία . Ευχαριστώ τους γονείς μου και τους καθηγητές του σχολείου και του φροντιστηρίου για όλα όσα έκαναν για μένα»

ΜΑΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ(18089)

«Πρώτος μου στόχος είναι το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και μετά  το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών , αν και ξέρω ότι οι κατασκευές βρίσκονται στη δίνη της οικονομικής κρίσης.

Η επιτυχία θέλει σκληρό διάβασμα, με πρόγραμμα και συνέπεια. Ψυχολογικά με στήριξαν οι γονείς μου και στα υπόλοιπα όλοι οι καθηγητές μου εντός και εκτός σχολείου. Σαν φοιτητής ελπίζω να περάσω πιο χαλαρά αν και γνωρίζω ότι με περιμένουν νέες δοκιμασίες και πολύ διάβασμα στις εξεταστικές».

ΚΑΤΣΑΓΚΟΛΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ(17934)

«Πιστεύω ότι θα καταφέρω να περάσω στην Οδοντιατρική αν πέσουν λίγο οι βάσεις.

Πέτυχα γιατί διάβασα πολύ συστηματικά με στερήσεις και λιγότερες εξόδους. Με βοήθησε η οικογένεια μου και οι καθηγητές μου στο σχολείο και στο φροντιστήριο.

Η φοιτητική ζωή εκτιμώ ότι θα είναι πολύ διαφορετική, με διασκέδαση αλλά  και πολύ διάβασμα»

ΚΑΡΑΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ(17099)

«Πρώτη μου επιλογή θα είναι η Φιλολογία Ρεθύμνου.

Τα κατάφερα γιατί διάβαζα συστηματικά και δεν άφηνα κενά πίσω μου. Είχα πάντα δίπλα μου και τους ευχαριστώ γι' αυτό , τους γονείς μου,  και τους καθηγητές μου στο σχολείο και στο φροντιστήριο.

Από τη φοιτητική ζωή σίγουρα δεν θα λείπουν οι παρέες, η διασκέδαση αλλά και το καλό διάβασμα»

ΜΑΜΑΝΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ(16963)

«Θέλω να περάσω στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών  και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Διάβασα πάρα πολύ για να πετύχω αυτές τις επιδόσεις. Θεωρώ όμως ότι δεν έδωσα το 100% των δυνάμεων μου. Στερήθηκα  παρέες και εξόδους μόνο στο τελευταίο τρίμηνο.

 Είχα απεριόριστη συμπαράσταση και βοήθεια από τους γονείς μου και τους καθηγητές μου στο σχολείο και στο φροντιστήριο.

Θεωρώ ότι η φοιτητική ζωή θα είναι συναρπαστική όχι μόνο γιατί θα γνωρίσω νέους φίλους, αλλά γιατί θα ασχολούμαι και με το αντικείμενο που μου αρέσει».

ΚΑΒΟΥΣΑΝΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ(16444)

«Στόχος μου είναι η Σχολή Οικονομικών Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών. Διάβασα πάρα πολύ , είχα  σύστημα και τα κατάφερα .

Ευχαριστώ την οικογένεια μου και τους καθηγητές μου που με στήριξαν και με βοήθησαν να φτάσω το στόχο μου.

 Όπως μέχρι σήμερα θα συνεχίσω και σαν φοιτήτρια  να έχω  το σωστό μέτρο  στις εξόδους  μου στη διασκέδαση και στο διάβασμα»

ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ ΜΑΡΙΡΑΝΙΑ(16256)

«Βλέπω θετικά  το Οικονομικό τμήμα του Ρεθύμνου,  γιατί μου αρέσει το πρόγραμμα σπουδών του, αλλά δεν έχω πάρει ακόμα την τελική μου απόφαση.

Διάβασα αρκετά τον τελευταίο χρόνο αλλά χωρίς υπερβολές. Με στήριξαν με κάθε τρόπο οι γονείς μου , οι φίλοι μου ,  οι καθηγητές μου και οι φροντιστές μου. Τους ευχαριστώ από καρδιάς όλους.

Νομίζω ότι η φοιτητική ζωή θα μας  βοηθήσει να ενηλικιωθούμε και να ωριμάσουμε».

ΟΙ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΙ  ΤΟΥ 2ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΔΩΡΑ (18375)

«Με ενδιαφέρει στη σχολή Οικονομίας και Πληροφορικής το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών σπουδών.

Το μυστικό της επιτυχίας είναι η συνεχής προσπάθεια και το διάβασμα όλων των τελευταίων χρόνων, με τη σωστή καθοδήγηση των καθηγητών μου στο σχολείο και στο φροντιστήριο. Τους ευχαριστώ όλους για τη στήριξη τους. Τα τελευταία δυο χρόνια στερήθηκα κάποια πράγματα που μου άρεσε να κάνω στον ελεύθερο χρόνο μου. Άξιζε όμως τον κόπο και το αποτέλεσμα δικαίωσε την προσπάθεια μου».

ΖΑΧΑΡΙΑΔΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ(18080)

«Έχω βάλει στο στόχο την Αγγλική Φιλολογία και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω. Η τελευταία χρονιά είχε πάρα πολύ πίεση γιατί η όλη διαδικασία ήταν ψυχοφθόρα.

Χωρίς τη στήριξη της οικογένειας μου και τη βοήθεια όλων των καθηγητών μου εντός και εκτός σχολείου, νομίζω ότι δεν θα τα είχα καταφέρει.

Στην φοιτητική μου ζωή θεωρώ ότι θα έχω όσα στερήθηκα την τελευταία χρονιά του εξαντλητικού διαβάσματος»

ΚΑΛΥΒΑ ΑΝΤΡΙΑΝΝΑ(17753)

«Με ενδιαφέρει το τμήμα Φιλοσοφίας και το τμήμα ιστορίας και Αρχαιολογίας Αθήνας.

Κατάφερα να πετύχω τους στόχους χωρίς να κάνω φροντιστήριο. Μόνο με τη βοήθεια των καθηγητών μου στο σχολείο. Είχα εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου,  και στους  καλούς καθηγητές μου τους οποίους ευχαριστώ ιδιαίτερα, όπως και τους γονείς μου.

Έριξα πολύ διάβασμα και στερήθηκα κάποια από τα χόμπι μου»

ΒΕΝΙΤΟΥΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ (17622)

"Σκέφτομαι το τμήμα Φυσικής Ηρακλείου αλλά δεν έχω πάρει ακόμα τις αποφάσεις μου. Ζορίστηκα λίγο και είχα πολλές απαιτήσεις από τον εαυτό μου.

Τώρα στη φοιτητική ζωή θεωρώ ότι θα παρουσιαστούν ευκαιρίες  για να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας .

Ευχαριστώ όλους εκείνους που με στήριξαν, τους γονείς και τους καθηγητές μου στο σχολείο και στο φροντιστήριο"

ΜΑΝΙΩΤΗ ΕΛΕΝΗ(17604)

«Αν και έχω συγκεντρώσει πολλά μόρια το όνειρο μου είναι να σπουδάσω στη σχολή Μουσικών Σπουδών της Αθήνας. Από μικρή ήθελα να ακολουθήσω αυτό το δρόμο. Δεν στερήθηκα τίποτα κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

Ευχαριστώ τους γονείς μου και όλους τους καθηγητές μου για την υποστήριξη και τη βοήθεια τους».

ΚΑΡΑΓΑΤΣΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ(17200)

«Στόχος μου είναι η σχολή Ιστορίας και Αρχαιολογίας Θεσσαλονίκης. Χωρίς να ξενυχτίσω ιδιαίτερα διάβασα με σύστημα και τα κατάφερα.

Τα όποια κενά είχα τα κάλυπτα με τη βοήθεια των καθηγητών μου στο σχολείο και στο φροντιστήριο και για το λόγο αυτό τους ευχαριστώ όλους.

Η φοιτητική ζωή θα είναι στην αρχή δύσκολή . Στη συνέχεια όμως θα περάσουμε τα ωραιότερα χρόνια  της ζωής μας»

ΚΥΔΩΝΑΚΗ ΕΛΕΝΗ(16888)

«Το τμήμα Ψυχολογίας Ρεθύμνου είναι η πρώτη μου επιλογή.

Διάβαζα πάρα πολλές ώρες με σωστό πρόγραμμα και κουράστηκα για να τα καταφέρω.

Η φοιτητική ζωή  σίγουρα θα είναι πολύ διαφορετική από τη μαθητική ζωή στην επαρχία.

Ευχαριστώ την οικογένεια μου που με στήριξε ψυχολογικά και οικονομικά καθώς και τους καθηγητές μου στο σχολείο και στο ιδιαίτερο».

ΡΟΥΣΕΛΙΩΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ(16644)

«Οι Οικονομικές επιστήμες είναι στις πρώτες μου επιλογές.  Το διάβασμα μου ήταν ισορροπημένο και χωρίς υπερβολές. Είχα εφαρμόσει το δικό μου πρόγραμμα το οποίο τελικά αποδείχτηκε πιο αποδοτικό.

Ευχαριστώ τους γονείς μου τους καθηγητές μου  και τους στενούς μου συγγενείς και φίλους που με στήριξαν.

Στη φοιτητική ζωή θα υπάρχουν όλα με μέτρο. Διάβασμα , διασκέδαση και νέες εμπειρίες».

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News