Ελλάδα

Στην Αθήνα ο Μπαν κι-Μουν

Στην Ελλάδα θα βρίσκεται από σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν κι-Μουν.

Λίγο πριν την άφιξή του στην Αθήνα, στέλνει μήνυμα για την προστασία των δικαιωμάτων των προσφύγων.


Συγκεκριμένα σε γραπτή του δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει: «Εξακολουθώ να τονίζω την ανάγκη παροχής βοήθειας και υποστήριξης σε όσους διασώθηκαν, διασφάλισης επαρκών συνθηκών υποδοχής και πρόσβασης σε άσυλο για όσους χρήζουν ανάγκης διεθνούς προστασίας».

»Τα δικαιώματα των ανδρών, των γυναικών και των παιδιών που εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν (τους τόπους τους), πρέπει να προστατεύονται διαρκώς, και σύμφωνα με το νόμο αλλά και στην πράξη».

Ο Μπαν Κι Μουν θα συναντηθεί σήμερα στις 20.15 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Στη συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο οποίο θα παρακαθήσουν επίσης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ θα έχει συνάντηση με τον κ. Τσίπρα στις στις 9:30 το πρωί του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσουν δηλώσεις

Ακολούθως θα μεταβεί στη Λέσβο.

 Κατά τη διάρκεια της ολιγόωρης επίσκεψής του στο νησί, όπου θα μεταβεί συνοδεία του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ο ΓΓ του ΟΗΕ, μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με το δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό και θα επισκεφθεί προσφυγικές δομές.

Σχόλια