default-image

Σήμερα οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Ελλάδα
Σήμερα οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι το μεσημέρι σήμερα θα αναρτηθούν σταδιακά στα σχολεία και στις 14.00 στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.results.it.minedu.gov.gr οι βαθμολογίες των υποψηφίων των ΓΕΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Την Τετάρτη, 22 Ιουνίου θα αναρτηθούν στα σχολεία, σταδιακά έως το μεσημέρι, οι βαθμολογίες των υποψηφίων των ΕΠΑΛ και στις 14.00 στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Από τα στατιστικά στοιχεία των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας προκύπτει «συνωστισμός» στις μεσαίες βαθμολογίες.

«Τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, με αποτέλεσμα να έχουμε φέτος καλύτερες κατανομές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιάννης Παντής.

Ως προς τις επιδόσεις των μαθητών, στα Αρχαία Ελληνικά έγραψε πάνω από τη βάση το 47,35%, ενώ αρίστευσε το 10,25%. Στα Λατινικά το 69,09% και στην Ιστορία το 52,23%. Αντιστοίχως στα Μαθηματικά Θετικών Σπουδών πάνω από τη βάση έγραψε το 53,24%, στη Φυσική το 69,5% και στη Χημεία το 75,27%.

Στο μεταξύ όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες για την υποβολή μηχανογραφικών δελτίων (Μ.Δ.) 2016, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 8 Ιουλίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News