default-image

Το σχέδιο της "δίκαιης ανάπτυξης" παρουσιάζει ο Τσίπρας

Ελλάδα
Το σχέδιο της "δίκαιης ανάπτυξης" παρουσιάζει ο Τσίπρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κυβερνητικό σχέδιο για τη «δίκαιη ανάπτυξη» θα παρουσιάσει, στις 8 το βράδυ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στην εκδήλωση με θέμα «Ελλάδα 2021: Δίκαιη Ανάπτυξη - Παραγωγική Ανασυγκρότηση».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει στο «μανιφέστο» της προαναγγελθείσας «δίκαιης ανάπτυξης» σε μια προσπάθεια να αλλάξει η ατζέντα λίγα 24ωρα πριν την εκταμίευση της δόσης.

Όπως αναφέρεται, αιχμή του δόρατος του Αλέξη Τσίπρα θα είναι η στροφή στην πραγματική οικονομία μέσα από το πρίσμα του αριστερού οράματος για δίκαιη ανάπτυξη.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να υπογραμμίσει τις δομικές διαφορές του όρου «ανάπτυξη», όπως αυτός εκλαμβάνεται από τη σημερινή κυβέρνηση σε αντιδιαστολή με τις προηγούμενες, επισημαίνοντας κυρίως τις διαφορές από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και τονίζοντας την εκπεφρασμένη πρόθεση για "κοινωνικό μέρισμα" της ανάπτυξης.

Ιδιαίτερη μνεία αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός στους τρεις άξονες που επιστρατεύει η κυβέρνηση στο στοίχημα για την στροφή στην ανάπτυξη:

n      Την παραγωγική ανασυγκρότηση,

n      το ξεμπλοκάρισμα μεγάλων έργων με εκπόνηση του σχετικού χρονοδιαγράμματος,

n      την εξασφάλιση των απαραίτητων χρηματοδοτικών εργαλείων με έμφαση στο πακέτο Γιούνκερ, το ΕΣΠΑ, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τον νέο αναπτυξιακό νόμο που ψηφίστηκε την Τετάρτη και την αναπτυξιακή τράπεζα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News