default-image

Κ. Μητσοτάκης: Είμαι πιο αξιόπιστος από τον Τσίπρα

Ελλάδα
Κ. Μητσοτάκης: Είμαι πιο αξιόπιστος από τον Τσίπρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είμαι πιο αξιόπιστος από τον Τσίπρα, δήλωσε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκπομπή «42 Λεπτά» του ΣΚΑΪ.

«Μπορεί κάποιος να διαφωνεί ή να συμφωνεί μαζί μου αλλά ήμουν πάντα συνεπής», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι είπε τερατώδη ψέματα και το πληρώνει αυτό.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Για τους χειρισμούς της κυβέρνησης όσον αφορά στην οικονομία, εκτίμησε πως εξαιτίας αυτών η Ελλάδα θα παραμείνει σε ύφεση και το 2017, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να επιτευχθεί ταχύτερη ανάπτυξη και να μειωθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος μετά το 2018 από το 3,5% στο 2%.

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε ο ίδιος ως πρωθυπουργός να διαπραγματευθεί με τους θεσμούς μία καλύτερη συμφωνία, απάντησε καταφατικά, υποστηρίζοντας πως η μεγάλη διαφορά του με τον Αλέξη Τσίπρα είναι ότι ο ίδιος είναι αξιόπιστος και τον χαρακτηρίζει η συνέπεια.

«Θα τους πω ότι μπορώ να υλοποιήσω μεταρρυθμίσεις, ξέρω πώς να το κάνω και είμαι αποφασισμένος να το κάνω», υπογράμμισε, ενώ σημείωσε πως θα πρότεινε στους δανειστές ένα συμπληρωματικό πακέτο περικοπής δαπανών, εξηγώντας πως υπάρχουν δυνατότητες παρεμβάσεων στις δημόσιες δαπάνες, οι οποίες ακόμη δεν έχουν εξερευνηθεί.

 Εκτίμησε ακόμα ότι υπάρχουν περιθώρια εσόδων από τη φορολόγηση της δεύτερης κατοικίας και του τζόγου.

Αναφέρθηκε ακόμα στη φορολογική μεταρρύθμιση που υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία, η οποία όπως σημείωσε βασίζεται στην απλότητα, τη σταθερότητα και τους χαμηλούς συντελεστές, ενώ εξέφρασε κατανόηση, αλλά όχι και συμφωνία, στους πολίτες που αγανακτούν με την υπερφορολόγηση και δεν ζητούν αποδείξεις για τις αγορές τους.

Αναφορικά με τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στο κίνημα «Παραιτηθείτε», ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι είναι «βαθιά αντιδημοκρατικό» να χρησιμοποιούν κυβερνητικά στελέχη απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τους διαδηλωτές.

Αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως τις αλλαγές ο κ. Τσίπρας τις προωθεί επειδή βλέπει πως χάνει.

«Ο κ. Τσίπρας θα χάσει τις εκλογές με τον ίδιο νόμο που τις κέρδισε. Αυτές οι συζητήσεις πρέπει να γίνονται σε ουδέτερο χρόνο (...). Έχω ζητήσει εκλογές. Το μόνο που συζητάμε για αλλαγή εκλογικού νόμου είναι κατάτμηση εκλογικών περιφερειών. Δεν νομίζω ότι τα μικρότερα κόμματα θα εξαγοραστούν με μικρότερο τυράκι».

»Πιστεύω ότι δεν θα βρεθούν οι 200 για να αλλάξει και να εφαρμοστεί τώρα ο εκλογικός νόμος . Εάν ο κ. Τσίπρας επιμείνει με αυτό θα αναδειχθεί η ΧΑ» είπε χαρακτηριστικά.

Για τα εσωκομματικά ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως δεν τον απασχολεί η προσχώρηση άλλων κομμάτων στη Νέα Δημοκρατία. «Τα στελέχη ενδεχομένως να ακολουθήσουν. Δεν είμαι ενθουσιώδης με τις μεταγραφές πολιτικών. Με ενδιαφέρει η πολιτική διεύρυνση, να κυριαρχήσουν οι θέσεις και οι ιδέες μας».

»Δεν με ενδιαφέρουν οι μεταγραφές στελεχών αλλά θέλω να αναδείξω νέα πρόσωπα. Θα πρέπει και τα ΜΜΕ να ενδιαφερθούν για τα νέα στελέχη ώστε να τους γνωρίσει ο κόσμος».

»Η ανανέωση θα είναι αποτέλεσμα διαδικασίας αξιολόγησης. Έχει γίνει ήδη πολλή μεγάλη ανανέωση στελεχών της τάξης του 65%» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Για το ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως δεν είναι υπέρ, ενώ για το ενδεχόμενο Βrexit, εκτίμησε ότι θα πρόκειται για μεγάλο τραύμα για την Ευρώπη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News