default-image

Επιστολή Μητσοτάκη σε Βούτση για τον «ευτελισμό» της Βουλής

Ελλάδα
Επιστολή Μητσοτάκη σε Βούτση για τον «ευτελισμό» της Βουλής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μια τετρασέλιδη επιστολή την οποία απέστειλε σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης καταγγέλλει τον τρόπο νομοθέτησης και λειτουργίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου, και τα προβλήματα τα οποία προκύπτουν, «είτε από κατάχρηση διαδικασιών, είτε από παράβαση κανόνων, ακόμη και συνταγματικού επιπέδου».

Στην επιστολή του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται, ειδικότερα «στη συχνότητα νομοθέτησης με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) χωρίς να συντρέχουν οι προβλεπόμενες συνταγματικές προϋποθέσεις, στην κατάθεση μεγάλου αριθμού άσχετων τροπολογιών στα συζητούμενα νομοσχέδια, καθώς και στην αντικατάσταση ολόκληρων άρθρων νομοσχεδίων - λίγο πριν την ψήφισή τους - με πρόσχημα νομοτεχνικές βελτιώσεις», όπως αναφέρει ανακοίνωση της Συγγρού.

Επιπλέον, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνει «την επιλεκτική προτεραιότητα στα αιτήματα Κοινοβουλευτικών Ομάδων για τη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών, καθώς και την συστηματική υποβάθμιση του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, με ευθύνη Υπουργών, που αρνούνται να προσέλθουν στη Βουλή».

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή Μητσοτάκη πατώντας πάνω στον σύνδεσμο

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News