default-image

Σήμερα η απολογία του 14χρονου για τη δολοφονία του συμμαθητή του

Ελλάδα
Σήμερα η απολογία του 14χρονου για τη δολοφονία του συμμαθητή του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον της 5ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης αναμένεται να βρεθεί σήμερα προκειμένου να απολογηθεί ο 14χρονος, ο οποίος ομολόγησε ότι είναι ο δράστης του εγκλήματος που αποκαλύφθηκε στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, με θύμα τον συνομήλικο φίλο και συμμαθητή του.

Ο ανήλικος σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση από την εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, οδηγήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου μετά την απαγγελία της σε βάρος του κατηγορίας, παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην  τακτική ανακρίτρια, από την οποία πήρε προθεσμία προκειμένου να λογοδοτήσει σήμερα το πρωί.

Ο 14χρονος φέρεται να απέδωσε την πράξη του σε συσσωρευμένη οργή που είχε εξαιτίας επιθέσεων «μπούλινγκ» που υφίστατο τον τελευταίο καιρό από το 14χρονο θύμα και ακόμη δύο - τρία παιδιά της παρέας του.

 Στην παραδοχή της ενέργειάς του φαίνεται να υποστήριξε ότι δεχόταν λεκτικές επιθέσεις, με αφορμή την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του.

Επιθετική συμπεριφορά του δράστη (;)

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Mega, ο κ. Χάρης Ζαμπάκης θείος του άτυχου Τάσου υποστήριξε ότι ο ανήλικος θύτης ήταν ένα επιθετικό και οξύθυμο παιδί που προκαλούσε προβλήματα.

Όπως είπε, είχαν υπάρξει 2-3 περιστατικά στο σχολείο όπου ο 14χρονος είχε σπρώξει ρίχνοντας από στις σκάλες άλλα παιδιά.

«Παιδιά ήταν, κάθε μέρα ήταν από το πρωί μέχρι το βράδυ μαζί, αντάλλασσαν κουβέντες, δεν ξέρω τι μπορεί να σκέφτηκε και να έφτασε σε αυτό το σημείο. Φαίνεται πάντως ότι το παιδί για να φτάσει εκεί είχε κάποιο πρόβλημα, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά» δήλωσε.

Όπως είπε μάλιστα ο κ. Ζαμπάκης, ο ανήλικος φίλος του ανιψιού του ήταν ανάμεσα σε αυτούς που αναζητούσαν το θύμα λίγες μόνο ώρες μετά την εξαφάνισή του και μόλις ο Τάσος εντοπίστηκε νεκρός από τον ίδιο τον πατέρα του δράστη, ο 14χρονος ξέσπασε σε λυγμούς.

Για τον ανήλικο μίλησε στο Mega και ο πρόεδρος της Γέφυρας Λουκάς Ευσταθιάδης. Όπως ανέφερε, στο σχολείο είχαν σημειωθεί από την πλευρά του ανήλικου κάποες συμνπεριφορές απέναντι στους συμμαθητές του, «αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερα ακραίο και ανησυχητικό που να μας κάνει να φοβηθούμε για οτιδήποτε».

«Υπηρχε μια κόντρα, ειδικότερα από την πλευρά του δράστη προς τον Τασούλη για κάποια ασήμαντα ζητήματα. Εφηβικές διαφορές, ανόητα πράγματα: Ποιος έχει το καλύτερο τρακτέρ, τα δικά μου περιστέρια είναι καλύτερα.... Από κει και πέρα, για να φτάσει ένα παιδί να οπλίσει το χέρι του υπάρχουν και άλλα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ψυχολογία του παιδιού», είπε.

Πανούσης: Κρατάω πολλές επιφυλάξεις

«Είναι πρωτόγνωρο. Εγώ κρατάω πολλές επιφυλάξεις σχετικά με το εάν έτσι έγιναν τα πράγματα» σημείωσε ο καθηγητής εγκληματολογίας και πρώην υπουργός Γιάννης Πανούσης σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό σχετικά με το έγκλημα στη Θεσσαλονίκη.

 «Ο τρόπος με τον οποίο διέπραξε το έγκλημα εμένα με βάζει σε σκέψεις για το τι έχει συμβεί ακριβώς» τόνισε ο κ. Πανούσης επισημαίνοντας ότι «η υπόθεση θέλει ψάξιμo».

Αναφορικά με τα κίνητρα του δράστη ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία συσσώρευε οργή λόγω του bullying που του ασκούσαν οι συμμαθητές του, ο κ. Πανούσης σημείωσε ότι δεν πιστεύει αυτή τη θεωρία καθώς και ότι χρειάζεται ψυχική προετοιμασία για αυτή την πράξη.

«Είναι μια πράξη που δεν μπορεί να την κάνει εύκολα ακόμα και ο επικίνδυνος ο καθ' έξιν εγκληματίας» υπογράμμισε ο κ. Πανούσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News