Ελλάδα

Την Πέμπτη η Τακτική Γενική Συνέλευση των δικηγόρων

Aντίστροφα μετρά ο χρόνος για την Τακτική Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου που έχει προγραμματιστεί για μεθαύριο Πέμπτη. Η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Β' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, στο Δικαστικό Μέγαρο, και θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι. 

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει την έγκριση του απολογισμού για το 2015, την ψήφιση του προϋπολογισμού για το έτος 2016, το θέμα του διορισμού ελεγκτών και την εκλογή της επιτροπής του διανεμητικού λογαριασμού. 

Από τη θεματολογία της Συνέλευσης δεν θα μπορούσε να λείπει το ζήτημα της αποχής των δικηγόρων για το ασφαλιστικό, καθώς επί τάπητος θα τεθεί τόσο η απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, όσο και η πορεία των κινητοποιήσεων τους.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η Ολομέλεια είχε αποφασίσει -μεταξύ άλλων- τη συνέχιση της αποχής με το ισχύον πλαίσιο χορήγησης αδειών μέχρι την Παρασκευή 17 Ιουνίου. 

Από εκεί και πέρα, οι δικηγόροι έχουν προαναγγείλει τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους συνδυάζοντας την αποχή με στοχευμένες δράσεις. Όπως αναγραφόταν και στη σχετική ανακοίνωση που είχε εκδώσει η Ολομέλεια, οι δικηγόροι αναμένεται να απέχουν -μεταξύ άλλων- από διοικητικές υποθέσεις (φορολογικές, τελωνειακές και όσες έχουν αντικείμενο διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις), εφόσον υπάρχει ολικώς ή μερικώς αυτοδίκαιο ανασταλτικό αποτέλεσμα ή έχει ληφθεί προσωρινή δικαστική προστασία (είτε δυνάμει προσωρινής διαταγής, είτε δυνάμει απόφασης επί αναστολής). 

Εξάλλου, αποφασίστηκε η αποχή και από ποινικές υποθέσεις (φορολογικές, τελωνειακές και κοινωνικοασφαλιστικές), αλλά και από τις δίκες των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και του ΕΟΠΥΥ, σε περίπτωση που ο εκάστοτε φορέας ή ο ΕΟΠΥΥ είναι ενάγων, αιτών ή ανακόπτων.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια