Ελλάδα

Ν.Φίλης: Το "Παραιτηθείτε" είναι το σχέδιο Β' για τη ΝΔ

Μετά τη δήλωση ότι οι «Παραιτηθείτε» αγγίζουν τα όρια της συνταγματικής ανοχής, δήλωση που ξεσήκωσε τη μήνη της αντιπολίτευσης, μάλιστα η ΝΔ έφτασε να ζητά και την παραίτησή του, αλλά και την αντίδραση ακόμη και της κυβέρνησης, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης δηλώνει σήμερα ότι «το κίνημα Παραιτηθείτε είναι το σχέδιο Β' της ΝΔ».

«Η πολιτική καχεξία, η ένδεια προτάσεων και θέσεων αναγκάζουν τη ΝΔ να αναζητά εναγωνίως ατζέντα, πότε αντιγράφοντας τα πρωτοσέλιδα του κίτρινου Τύπου και πότε μεταναστεύοντας στη Βενεζουέλα και στη Χιλή του αλήστου μνήμης Πινοσέτ, αντλώντας από εκεί ιδέες για τα εδώ "κινήματα της κατσαρόλας» λέει σε συνέντευξή που παραχωρεί στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Τονίζει παράλληλα ότι «το δικαίωμα στην πολιτική διαμαρτυρία είναι αυτονόητο και αναφαίρετο», ενώ αναφερόμενος στην επικείμενη συγκέντρωση του «Παραιτηθείτε» στις 15 Ιουνίου, κάνει λόγο για «αντιδραστικά κινήματα που τείνουν να δοκιμάσουν τα όρια της συνταγματικής ανοχής και προκαλούν ανησυχία ακόμη και σε ανθρώπους από τον συντηρητικό χώρο».

Στέφοντας τα βέλη του στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο Νίκος Φίλης καταγγέλλει στοχοποίηση υπουργών της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού με την τακτική της «δολοφονίας χαρακτήρων».

Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας ασκεί σκληρή κριτική στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Καλή η αντιπολίτευση κύριε Μητσοτάκη, αλλά ας ασκείται με κανόνες και αισθητική», ενώ κάνει λόγο για «εναγκαλισμό του κ. Μητσοτάκη με τα λουλούδια της ακροδεξιάς».

Σχόλια