default-image

Σταθάκης: Τέλος τα υφεσιακά μέτρα

Κρήτη
Σταθάκης: Τέλος τα υφεσιακά μέτρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή την ετήσια συνέλευση της Παρευξείνιας Τράπεζας στο Κολυμπάρι, ο Γιώργος Σταθάκης, είχε σειρά επαφών με αναπτυξιακούς φορείς στα Χανιά.

Αδιαμφισβήτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει η προσπάθεια εξόδου από την οικονομική κρίση με αίσια έκβαση, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, αποτελεί το να επιστρέψει η ελληνική οικονομία σε θετικό πρόσημο, όπως προβλέπει ο σχεδιασμός του υπουργείου, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι υποχρεώσεις της χώρας και να είναι στην πράξη εφικτό και ρεαλιστικό το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε.

Από το Κολυμπάρι Χανίων διεμήνυσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ότι κλείνει ο κύκλος των υφεσιακών μέτρων με το πέρας της πρώτης διαπραγμάτευσης και αρχίζει ένας νέος κύκλος εφαρμογής δημοσιονομικής προσαρμογής, σταθεροποίησης του τραπεζικού τομέα και διαρθρωτικών αλλαγών.

Στα Χανιά, ο Γιώργος Σταθάκης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει ο ίδιος τους αναπτυξιακούς φορείς της περιοχής για τη δυνατότητα στο προσεχές μέλλον ίδρυσης επιχείρησης μέσα σε μία ημέρα, όπως και τη λειτουργία Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρηματικότητας. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ξεκινά μια στροφή της ελληνική οικονομίας στην παραγωγή, στην καινοτόμα δραστηριότητα -ιδίως της νεανικής επιχειρηματικότητας, αλλά και τόνωση της δραστηριότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο Υπουργός Οικονομίας βρίσκεται στην Κρήτη με αφορμή την ετήσια συνέλευση της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου, η οποία έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη, δεν διαθέτει καταστήματα λιανικής και απευθύνεται σε επενδυτές σε 11 χώρες, με τον επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού της Παρευξείνιας Τράπεζας, Παναγιώτη Γαβρά, να τονίζει ότι χρηματοπιστωτικό ίδρυμα σκοπεύει να αυξήσει την παρουσία του στην Ελλάδα, όπου πρόσφορο έδαφος βρίσκει περισσότερο στον ιδιωτικό τομέα, παρότι δύναται να συνάψει συνεργασίες και με το δημόσιο.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News