default-image

Υπόθεση Μαυρίκου: Περιμένουν το DNA να μιλήσει

Ελλάδα
Υπόθεση Μαυρίκου: Περιμένουν το DNA να μιλήσει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα αποτελέσματα του DNA, για την ταυτότητα του θύματος, ώστε να υπάρξει επίσημη αναγνώριση, περιμένουν οι αρχές να επιβεβαιώσουν πως ήταν ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτης Μαυρίκος, αυτός που βρήκε, χθες το μεσημέρι στην Αττική Οδό, φρικτό θάνατο όταν το πολυτελές αυτοκίνητο που οδηγούσε τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες.

Το πολυτελές όχημα τύπου Porsche Cayenne, ιδιοκτησίας της συζύγου του εκδότη, λαμπάδιασε κάτω από πολύ ύποπτες συνθήκες και ο ίδιος παγιδεύτηκε στις φλόγες.

Η σορός του οδηγού ανασύρθηκε απανθρακωμένη από το κατεστραμμένο αυτοκίνητο και μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ για αναγνώριση.

Στο νοσοκομείο κλήθηκε η σύζυγος του εκδότη και παρότι δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει τη σωρό μια και είναι εντελώς απανθρακωμένη, επιβεβαίωσε πως κάποια από τα προσωπικά αντικείμενα που βρέθηκαν στον χώρο, ανήκουν στο σύζυγό της.

Τραγικές φιγούρες η μάνα και η σύζυγος του εκδότη που περίμεναν στο ΚΑΤ για τη διαδικασία της αναγνώρισης του πτώματος

Στο μεταξύ, στο μικροσκόπιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων της αστυνομίας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε δολιοφθορά ή εάν πρόκειται για μηχανική βλάβη βρίσκεται το όχημα, καθώς το σύρσιμο στο προστατευτικό στηθαίο ασφαλείας δεν δικαιολογεί κάποιον σπινθήρα από την τριβή που να προκάλεσε τέτοιας έκτασης πυρκαγιά.

Μαρτυρίες ανέφεραν στους άνδρες της Τροχαίας ότι το όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες εν κινήσει και στη συνέχεια σταμάτησε αριστερά και ακούμπησε στο στηθαίο.

Το όχημα εξετάζεται από συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, προκειμένου να εξακριβωθεί τι προκάλεσε την πυρκαγιά και εάν πρόκειται για δολιοφθορά ή άλλη αιτία, ενώ την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής.

Κούγιας: Μήνυση για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως

Στο μεταξύ, ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας του εκδότη Π. Μαυρίκου, αποκάλυψε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του mega ότι το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα θα καταθέσει μήνυση για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως προκειμένου να έχει τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένεια το δικαίωμα πρόσβασης στη δικογραφία της υπόθεσης.

«Εξετάζουμε την περίπτωση της εγκληματικής ενέργειας, δηλαδή το να έγιναν όλα με ένα εγκληματικό σχέδιο που να οδήγησαν προφανώς στο τραγικό αποτέλεσμα. Να σας πω ότι ήδη από χθες έχω επικοινωνήσει με μια σειρά τεχνικών συμβούλων», είπε αρχικά ο κ. Κούγιας.

Και σημείωσε: «Επειδή εγώ και η οικογένεια θέλουμε να έχουμε πρόσβαση στη δικογραφία και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν υποβάλλουμε μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση, είτε σήμερα αν προλάβουμε ή τη Δευτέρα το αργότερο θα υποβάλλουμε μήνυση ότι διεπράχθη εις βάρος του Μαυρίκου αδίκημα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News