Ελλάδα

Online τα πιστοποιητικά στους απόδημους Έλληνες

Online πιστοποιητικά θα "αποστέλλονται" πλέον στους Έλληνες ανά τον κόσμο.

Για το θέμα προωθείται συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον απόδημο Ελληνισμό.

Στην συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής για τον απόδημο Ελληνισμό που έλαβε χώρα στο Εθνικό κοινοβούλιο επιβεβαιώθηκε η αγαστή συνεργασία των Υπουργείων Εσωτερικών, Εξωτερικών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Εσωτερικών  Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, και η εκπρόσωπος της ΕΝΑΕ Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κα. Άννα Καλογήρου καθώς και ο Γενικός της Γ.Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και καταγόμενος από την Κρήτη Δημήτρης Πλευράκης, ανακοίνωσαν την δυνατότητα λήψης πιστοποιητικών (δημοτολόγια κλπ) με διαδικασία online στα προξενεία της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.

Ξεκίνησε η  εφαρμογή στο Ντίσελντορφ

Η εφαρμογή έχει ήδη εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία στο μεγαλύτερο προξενείο του Ντίσελντορφ και έπεται συνέχεια σε όλη την Ευρώπη και σύντομα σε όλο τον κόσμο.

Από την πλευρά τους ΚΕΔΕ και η ΕΝΑΕ δεσμεύτηκαν για την Ελλάδα την  θεσμοθέτηση γραφείων εξυπηρέτησης απόδημων ανά Περιφέρεια και Δήμο. Ο Γενικός της Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού κ.Δημήτρης Πλευράκης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους για την προσφορά τους και τους κάλεσε τον Αύγουστο στην Κρήτη για την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας στο Δικταίο Άντρο στα πλαίσια του "Myth & Culture" για ένα νέο συναπάντημα της Αυτοδιοίκησης, της  ομογένειας, των φιλελλήνων και των κατοίκων της Κρήτης.

Σχόλια