Ελλάδα

Το 2ο Παζάρι της Γειτονιάς είναι γεγονός

Η σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της και οι σχολικές μονάδες με την ουσιαστική συνεργασία και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων προχωρούν σε εκδηλώσεις για να αποχαιρετίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο τους μαθητές της Στ' Τάξης, που από το Σεπτέμβριο ανοίγουν φτερά για το γυμνάσιο, όσο και τους μαθητές των υπόλοιπων τάξεων, τους δασκάλους αλλά και τους γονείς των παιδιών.

Μία εκ των δράσεων που ξεχωρίζουν στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι το "Παζάρι της Γειτονιάς" που οργανώνει για δεύτερη  φορά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, με το ραντεβού να δίνεται αύριο από τις 6 το απόγευμα, οπότε και ο δρόμος μπροστά από το 15ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου θα παραμείνει ανοιχτός μόνο για τους πεζούς και για τις ανάγκες του παζαριού.

Μια γιορτή διαφορετική από τις συνηθισμένες, καθώς άρωμα, παράδοση και μουσικά ακούσματα της Μεγαλονήσου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι παρευρισκόμενοι.

Τοπικοί παραγωγοί και χειροτέχνες θα στήσουν τους πάγκους τους προκειμένου να εκθέσουν τα προϊόντα τους  και όλοι μαζί να στηρίξουν το σωματείο γονέων, κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Σύλλογος Δικαίωμα στη Ζωή».

Στην εκδήλωση για τη λήξη των μαθημάτων, αποχαιρετούμε τους μαθητές της Στ΄ τάξης, με τη θεατρική παράσταση "Όρνιθες" του Αριστοφάνη, που παρουσιάζουν οι ίδιοι, με την καθοδήγηση της Εκπ/κού της Θεατρικής Αγωγής.

Το παζάρι που  διοργανώνει το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων συνδυάζεται και με την καθιερωμένη αποχαιρετιστήρια γιορτή της Στ' Τάξης.

Ενώ αξίζει να τονιστεί ότι  οι φετινές δράσεις για τα παιδιά, που θα γίνουν ταυτόχρονα με το Παζάρι, περιλαμβάνουν ζωγραφική, αναβίωση παλιών παιχνιδιών και μια έκπληξη και θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του 31ου Νηπιαγωγείου, επί της οδού Λάππα με τη σύμπραξη της διευθύντριας  κ. Μαρίνας Ανδρονά και των νηπιαγωγών.

Στην εκδήλωση για τη λήξη των μαθημάτων,  μαθητές της Στ΄ τάξης, θα παρουσιάσουν  τη θεατρική παράσταση "Όρνιθες" του Αριστοφάνη, με την καθοδήγηση της Εκπ/κού της Θεατρικής Αγωγής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

?      18:00 - 23:00: Παζάρι στο δρόμο

?      19:00 - 21:00: Γιορτή της Στ' τάξης στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων

?      21:00 - .......: Μουσική βραδιά με τους: Στέφανο Λαυρενίδη (Λύρα/Μπουζούκι),Ζαχάρη Αρμουτάκη (Λαούτο /Μαντολίνο),  Μανόλη Καλαθάκη (κιθάρα)

Ζωγραφική και εκπλήξεις για τους μικρούς φίλους

Μπροστά στην είσοδο του σχολείου θα υπάρχει ειδικός χώρος συλλογής βιβλίων (σε καλή κατάσταση) για να τοποθετηθούν στις νέες  βιβλιοθήκες του σχολείου .Τα βιβλία θα δωρίζονται.

Ραντεβού λοιπόν αύριο το απόγευμα έξω από το 15ο Δημοτικό Σχολείου Ηρακλείου.

Σχόλια