default-image

Έλληνες στη λίστα "θανάτου" του ISIS

Ελλάδα
Έλληνες στη λίστα "θανάτου" του ISIS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία ομάδα από hackers που είναι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους δημοσίευσαν στο Διαδίκτυο σε μία "μυστική" εφαρμογή messaging μία λίστα που περιλαμβάνει τα ονόματα, τις διευθύνσεις και τα emails 8.318 ατόμων καλώντας τους υποστηρικτές του ISIS να τους σκοτώσουν.

Στη λίστα περιλαμβάνονται μάλιστα και Έλληνες, όπως σημειώνει σε δημοσίευμά της η Daily Mirror.

H United Cyber Caliphate (UCC) δημοσίευσε online τη λίστα απευθύνοντας κάλεσμα στους υποστηρικτές του ISIS να τους σκοτώσουν για λόγους εκδίκησης.

Η εικόνα που συνοδεύει τις αποκαλύψεις απεικονίζει έναν μασκοφόρο οπλισμένο στρατιώτη και το μήνυμα "Όλος ο κόσμος δεν μπορεί να σταματήσει το Ισλαμικό Κράτος - Έχετε ταχθεί εναντίον μας. Θα σας σκοτώσουμε όλους (μαζί)"

Η λίστα σύμφωνα με το digitallife.gr, είναι γραμμένη σε αγγλικά και αραβικά και ανακαλύφθηκε από το media group Vocativ στην εφαρμογή Telegram.

Ο αριθμός των ατόμων από κάθε χώρα στη λίστα είναι:

ΗΠΑ - 7,848

Καναδάς - 312

Αυστραλία  - 69

Ηνωμένο Βασίλειο  39

Πέρα από την Ελλάδα περιλαμβάνονται και άτομα από άλλες χώρες (Βέλγιο, Βραζιλία, Κίνα, Εστονία, Γαλλία, Γερμανία, Γουατεμάλα, Ινδονησία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Τζαμάικα, Νέα Ζηλανδία, Τρινιτάντ και Τομπάγκο, Νότια Κορέα και Σουηδία).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News