default-image

Σεσημασμένος για... πολλά ο νεκρός των Εξαρχείων

Ελλάδα
Σεσημασμένος για... πολλά ο νεκρός των Εξαρχείων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παλιός γνώριμος στην αστυνομία, για ναρκωτικά, βίαιες επιθέσεις και σωρεία άλλων αδικημάτων, ήταν το θύμα της δολοφονικής επίθεσης στα Εξάρχεια, ο οποίος ταυτοποιήθηκε από την έρευνα που διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.

Πρόκειται για έναν 36χρονο Αιγύπτιο, ο οποίος είχε συλληφθεί πέντε φορές στο παρελθόν, για διακίνηση ναρκωτικών, παράβαση του νόμου περί όπλων και αλλοδαπών, καθώς και για επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Το κίνητρο της δολοφονίας δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί, αλλά οι αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι πρόκειται πιθανότατα για ξεκαθάρισμα λογαριασμών που σχετίζονται μάλλον με ναρκωτικά.

Ωστόσο, από την αστυνομία εξετάζεται, εκτός των άλλων, αν το θύμα είναι το ίδιο πρόσωπο για το οποίο έχουν γίνει αναφορές από τον χώρο των αντιεξουσιαστών, μέσω ιστοσελίδων στο διαδίκτυο, για αιματηρές επιθέσεις στα Εξάρχεια. Ειδικότερα αναφέρουν για έναν Αιγύπτιο, έμπορο ναρκωτικών, που έχει πρωταγωνιστήσει σε μαχαιρώματα και άλλες επιθέσεις, οι οποίες μάλιστα προκάλεσαν και κινητοποιήσεις κατά των εμπόρων και της διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή.

Για τα περιστατικά αυτά πάντως δεν έχουν γίνει επίσημες καταγγελίες στην αστυνομία, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό.

Ο 36χρονος δέχτηκε επίθεση στις 11.30 το πρωί στον πεζόδρομο της οδού Θεμιστοκλέους 88, από δύο άτομα τα οποία είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους και επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και τον πυροβόλησαν με πιστόλι, με αποτέλεσμα να δεχθεί δύο σφαίρες στο κεφάλι και να αφήσει την τελευταία του πνοή λίγο αργότερα στο νοσοκομείο.

Ο Αιγύπτιος την ώρα της επίθεσης, μόλις είχε βγει από το διαμέρισμα που έμενε στην οδό Ερεσού.

Μέχρι και πριν από λίγο, ήταν σε εξέλιξη έρευνα στο σπίτι του θύματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News