default-image

Σύσκεψη για χαμένα παιδιά των προσφύγων

Ελλάδα
Σύσκεψη για χαμένα παιδιά των προσφύγων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση για τα εξαφανισμένα παιδιά και τα ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων και μεταναστών, είχε σήμερα ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος, με τον πρόεδρο του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστα Γιαννόπουλο, την Ντελφίν Μοράλις γ.γ. της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα Παιδιά (Missing Children Europe - MCE), και την Σήλα Ντόνοβαν, εκτελεστική διευθύντρια του Διεθνούς Δικτύου Γραμμών Βοήθειας για Παιδιά (Child Helpline International - CHI) και αντιπροσωπίες.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επίσκεψης στην Ελλάδα των εκπροσώπων των προαναφερθέντων Ευρωπαϊκών και Διεθνών Δικτύων Υποστήριξης των Παιδιών, για την ενημέρωση τους σχετικά με την κατάσταση των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων-μεταναστών.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα εγκαινιάστηκε και η Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών, (116.111) η οποία είναι ενταγμένη στο Διεθνές Δίκτυο Τηλεφωνικών Γραμμών Child Helpline International (CHI), που λειτουργεί μέσω του Χαμόγελου του Παιδιού. Η τηλεφωνική αυτή γραμμή τέθηκε στη διάθεση όλων των παιδιών στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και των παιδιών προσφύγων-μεταναστών που διατρέχουν κίνδυνο ή έχουν ανάγκη από βοήθεια.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναλύθηκε από όλες τις πλευρές η κατάσταση και οι δράσεις που έχουν αναπτυχθεί απ' τις ελληνικές αρχές, το Χαμόγελο του Παιδιού και τους διεθνείς οργανισμούς, σε ευρύτερο εθνικό και ευρωπαϊκό πλαίσιο, καθώς και οι δυνατότητες στενότερης συνεργασίας όλων των φορέων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News